Ocenite ponudbo:

Kako lahko v Sloveniji potujem z javnimi prevoznimi sredstvi?


Po Sloveniji lahko potujete z avtobusnim in železniškim javnim prevozom.

Železniški prevoz je po večini na voljo z lokalnimi vlaki, na nekaterih progah pa vozijo tudi Eurocity in Intercity (ICS) vlaki, ki so tudi najhitrejši. Povezave med večjimi kraji so redne in dokaj pogoste, vlaki udobni in klimatizirani. Glavna železniška postaja v Ljubljani se nahaja v neposredni bližini centra mesta. Z vlakom je mogoč prevoz koles ter na relaciji Bohinjska Bistrica – Most na Soči tudi avtomobilov
Poleg notranjih povezav pa so na voljo tudi mednarodne. Ljubljana je z direktno linijo povezana z avstrijskimi mesti Dunajem, Gradcem, Beljakom in Salzburgom, bolgarsko Sofijo, češko Prago, gršim Solunom, hrvaškim Zagrebom, Puljem, Opatijo in Reko, italijanskimi Benetkami, madžarsko Budimpešto, makedonskim Skopjem, nemškim Münchnom, srbskim Beogradom in švicarskim Zürichom.
Vozne rede lahko najdete TUKAJ.

Glavna avtobusna postaja v Ljubljani se nahaja neposredno čez cesto od železniške postaje. Avtobusne povezave so pogoste in mogoče tudi v oddaljene konce države. Vozni red lahko vidite TUKAJ.

V večih krajih je možen tudi najem koles, s katerimi v spremstvu vodnikov ali brez lahko odkrivate zanimive kotičke naše države.

 

Slovenija

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : STO |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti