Ocenite ponudbo:

Kako lahko plačujem v Sloveniji?

S 1.1.2007 je Evro postal uradno plačilno sredstvo v Sloveniji, tako za gotovinsko kot negotovinsko plačevanje.
Negotovinsko plačevanje s kreditnimi ali bančnimi karticami je možno povsod preko POS terminalov. Kartice, s katerimi je plačevanje omogočeno so MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, Amex in Diners (odvisno od prodajnega mesta in pogodbe, ki jo je le to sklenilo) ter z domačimi karticami Activa in Karanta.
Gotovino lahko dvignete tudi na bančnih avtomatih različnih bank, ki se nahajajo po celi državi. Dvig je možen predvsem s karticama Mastercard in Visa. Poleg tega je dvigovanje omogočeno tudi s karticami Maestro, Cirrus, Visa Electron Plus, vendar je predhodno potrebno preveriti nalepke na bankomatu, na katerih je označeno s katerimi karticami je dvige možno opraviti. Lokacije bančnih avtomatov ter kartice, s katerimi je dvig gotovine možen, najdete TUKAJ.
V bankah lahko obiskovalci Slovenije opravijo menjave denarja in potovalnih čekov, odprejo bančne račune, nakažejo gotovino in opravijo različne vrste brezgotovinskih poslov. Banke so med tednom praviloma odprte med 9. in 12. ter 14. in 17. uro, dežurne ob sobotah pa med 9. in 12. uro.
Denar je mogoče zamenjati tudi v menjalnicah, na recepcijah hotelov, v turističnih agencijah, na bencinskih črpalkah in v večjih trgovskih hišah.
 

Slovenija

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : STO |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti