Ocenite ponudbo:

Izletniška kmetija Avin

Naslov:
Gradišče pri Vipavi 39, 5271 Vipava
Telefon:
05 366 53 45, 041 377 610
e-mail:
,
vinogradništvo 

Možen dostop z avtobusom

Aktivnosti v okolici
tenis, namizni tenis, kopanje v pokritem bazenu, kopanje v reki / jezeru, balinanje, lov, konjeništvo, zmajarstvo, veslanje, padalstvo, lokostrelstvo, kolesarjenje, savna, pohodništvo, kopanje v odprtem bazenu 

Število sedežev znotraj : 70 
Dostop :
Iz smeri Nove Gorice:
    Po avtomobilski cest H4 izhod Vipava, pot nadaljujete proti Vipavi, nato pa vas pot vodi v hriboniti zaselek Gradišče pri Vipavi.

Iz smeri Ljubljane:
    Po avtomobilski cest H4 izhod Vipava, pot nadaljujete proti Vipavi, nato pa vas pot vodi v hriboniti zaselek Gradišče pri Vipavi.
 

Nedaleč iz Vipave se v majhni vipavski vasici Gradišče pri Vipavi nahaja IZLETNIŠKA KMETIJA AVIN, ki je v lasti družine Andlovic. Na izletniški kmetiji Avin imata vinogradništvo in vinarstvo 100-letno tradicijo, katero ohranjajo in razvijajo tudi danes.

Na kmetiji ponujajo vina belih in rdečih sort. Z veseljem vam bodo ponudili avtohtoni vipavski vinski sorti zelen in pinela, posebno mesto in čast pa ima redka sorta pikolit, ki nam da vrhunsko desertno vino. Ponujajo tudi rebulo, malvazijo in sauvignon. Ljubiteljem rosejev bodo z veseljem ponudili sveži rose skrbno pripravljen iz sort merlota in barbere. Vinsko ponudbo dopolnjuje saden cabernet sauvignon. Domačija je vključena v projekt Vipavske vinske ceste.

Na izletniški kmetiji Avin prirejajo 2 krat letno tudi tradicionalno vipavsko OSMICO in sicer v spomladanskem in predbožičnem času. Takrat je na domačiji še posebej veselo, saj lahko po ugodnih cenah in ob domači glasbi z vašimi najbližjimi preživite čudovito urico ali dve.


KULINARIKA:
Ponudba jedi temelji na domači vipavski kulinariki. Za hladno predjed vam bodo pripravili vipavski narezek z domačim pršutom, panceto in različnimi siri.

Za toplo predjed vam lahko pripravijo vipavsko joto s klobaso, lahko pa izbirate med ostalimi enolončnicami tipičnimi za Vipavsko dolino.

Za glavno jed vam pripravijo kmečki krožnik (klobasa, pečenka, rebrca in priloga), klobase s prilogo, pečenko s prilogo, rebrca s prilogo. Priloge so zelje, repa, krompir in polenta z ocvirki.

Posladkajte se z domačimi orehovimi štruklji in jabolčnim zavitkom.

Različne skupine so dobrodošle preko celega leta. Zaželjena je le predhodna najava.

Vabljeni na domačijo Avin!

 
GPS Northing (N) : 45,8362 
GPS Easting (E) : 13,9655 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

     
Skrbnik : TIC Vipava | 05 368 70 41 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti