Ocenite ponudbo:

Turistična kmetija Vertovšek

Naslov:
Veliki Kamen 42, Koprivnica, 8282 Koprivnica pri Brestanici
Telefon:
07 497 62 39
e-mail:
 
Nadmorska višina : 316 m
Velikost kmetije : 5 ha
Možen dostop z avtobusom
samo naročene skupine petek, sobota, nedelja popoldne, ali po dogovoru 

Aktivnosti na kmetiji
otroško igrišče, pohodništvo 

Aktivnosti v okolici
kopanje v pokritem bazenu, kopanje v odprtem bazenu 

Število sedežev : 60 

Dovoljene živali
pes, mačka 

Dostop : Krško-Brestanica-Senovo-Veliki Kamen-Koprivnica-Podsreda. Med Velikim Kamnom in Koprivnico je odcep, na njem kažipot, od tod pa do kmetije v Zajčjem kotu še kilometer. Kažipot je tudi na Senovem. 
Informacije o obratovanju : 1. 1. - 31. 12. 

Lega
na podeželju 

Možnost plačila
samo z gotovino 

Jeziki sporazumevanja
slovenski, hrvaški 

Prav idilično se sliši: na gričku, na samem, ob gozdu, obdana s travniki, njivami in sadovnjaki, leži izletniška kmetija Vertovšek. Imajo govedo, prašiče, kokoši, pava, psa, mačke. Prostora okrog hiše je veliko; na urejenem delu za piknike, v prijetni senci dreves se lahko naenkrat zbere tudi do 1000 ljudi. Prostor je osvetljen, ima plesišče in kotiček za manjšo glasbeno skupino.

Vertovškovi pripravijo odojke, jagenjčke, kozliče, kotlovino, čevapčiče ..., gostom pa ponudijo tudi možnost, da meso pečejo sami. Njihova posebnost so, poleg naštetega, tudi domač kruh, različne juhe (goveja, gobova), zavitki, ajdovi in koruzni žganci; tudi za vegetarijance poskrbijo. V urejeni sobi, kjer je prostora za 60 ljudi, postrežejo različna kosila (nedeljska, slavnostna, jubilejna) in pripravijo praznovanja (obletnice, poroke itd.). K hrani ponudijo domače rdeče in belo vino.

Ljubiteljem športa in rekreacije je namenjeno travnato igrišče, drugi pa si lahko privoščijo krajši ali daljši sprehod v naravo. Do S. Jošta je poldruga ura hoda, do gradu Podsreda sta dve uri pešačenja, za vzpon na Bohor boste potrebovali približno tri ure. Sedem kilometrov je do Brestanice, kjer sta bazilika in grad Rajhenburg, lahko pa se odpravite na kopanje v dvajset kilometrov oddaljene Atomske ali pa v Čateške toplice. Če boste pri Vertovškovih 15. avgusta, pa vam bodo priporočali obisk proščenja v Koprivnici.


 
GPS Northing (N) : 46,0271 
GPS Easting (E) : 15,528 

Foursquare 

Veliki Kamen

Kraj: Veliki Kamen
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : Združenje turističnih kmetij Slovenije | 03 491 64 81 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti