Ocenite ponudbo:

Prevalje, Kmetija Dvornik

Naslov:
Šentanel 24 2391 Prevalje
Telefon:
041 620 631
e-mail:
Možen dostop z avtobusom
Dostop : Do Dvornikove domačije nad Šentanelom vodi pot po rahlo vzpetinasti cesti, ki je le kilometer od središča vasi. Na dvorišču te lepo urejene kmetije, se  vam bo kot na dlani prikazala mogočna gora Peca, ki že stoletja bdi nad spečim Kraljem Matjažem. Ne da se načuditi njeni razsežnosti. Pogled pa vam pritegne še oddaljena Uršlja gora ter sosednja Avstrija z Obirjem v ozadju. 
Ob ogledu kmečkega muzeja, ki razgrinja pred vas bogastvo naše preteklosti, se boste starejši s kančkom spomina vrnili v preteklost in obujali svoje spomine na mlade dni, mladi pa se boste z domišljijo podali v življenje naših dedkov in babic. Zbirka kmečkega orodja in ostalih predmetov iz vsakdana preteklosti ohranja za današnje in prihodnje rodove izjemno bogato dediščino.
Da je povezanost s preteklostjo še večja, vam pove podatek, da lahko na Dvornikovi domačiji vidite prikaz pletenja košar različnih oblik in velikosti.
Prav tako vas bo mladi gospodar Damijan popeljal skozi pridelavo in prodajo jabolčnega soka in mošta, ki na Koroškem še prav posebej pridobiva na veljavi.  Jabolčni sok je na Dobrotah slovenskih kmetij 2006 dobil zlato priznanje, prav tako tudi mošt. To pa ni edina potrditev kvalitete, znanja in pridnosti, saj namreč ni razstave, ki ne bi prinesla odličij  - tako moštu kot soku. Prav tako je možna degustacija hruškovega, bezgovega, medenega in češnjevega žganja.
 
GPS Northing (N) : 46,5809 
GPS Easting (E) : 14,8777 

Šentanel

Regija: Koroška
Kraj: Šentanel
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : RRA Koroška d.o.o. | 02 881 21 16 | | www.slovenjgradec.si...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti