Ocenite ponudbo:

Turistična kmetija Jakljevič

Naslov:
Grabrovec 1, Grabrovec, 8330 Metlika
Telefon:
07 305 86 85, 041 543 999
e-mail:
peka kruha 

Možen dostop z avtobusom
Dostop je primeren za avtobus. 
Leži ob vinski cesti : DA 

Vinska vrsta
laški rizling, modra frankinja 

Vinorodni okoliš
Bela krajina 

Aktivnosti v okolici
kolesarjenje, pohodništvo 

Število sedežev : 100 
Število sedežev znotraj : 60 
Število sedežev zunaj : 40 
Dostop : Turistična kmetija Jakljevič leži v prekrasnem belokranjskem okolju, v objemu vinogradov. Dostop do kmetije je iz Metlike v smeri Grabrovca mimo vasi Berčice. Po dobrem kilometru ceste, se odpre pogled na gričevje obdelanih vinogradov. In že ste pri nas. Dobrodošli pri Sodčevih! 
Informacije o obratovanju : Po predhodnem dogovoru! 
Število postelj : 7 
Dvoposteljne : 7 
Število skupnih ležišč : 14 

Pogled na
vinograd 

Osnovna ponudba
zajtrk 

Oprema v sobah
klima, TV, radio, tuš 

Lega
na podeželju, obrobje mesta 

Le dober kilometer severno od Metlike v prijaznem belokranjskem okolju so Berčice, kjer med vinogradi leži kmetija Jakljevič. Od tu je blizu do Metlike, ki je zanimiva s svojim starim mestnim jedrom s številnimi pomembnimi stavbami, zgodovinskimi obeležji in Belokranjskim muzejem. Blizu so znamenite Tri fare, blizu je Kolpa, poleti primerna za kopanje in čolnarjenje, blizu so steljniki, kjer se lahko v vseh letnih časih naužijete svežega zraka. Belokranjske poti so primerne za kolesarjenje, v naši bližini je krožna Urbanova peš pot (6.300m), najbolj vztrajni se lahko vzpnete do razglednega stolpa na Krašnjem Vrhu, od koder je Bela krajina kot na dlani.Naši dejavnosti sta vinarstvo in ovčjereja. Zato v lastnih vinogradih pridelujemo grozdje, ki je osnova za naša rdeča in bela vina. Na naši kmetiji gostom za dobrodošlico ponudimo belokranjsko pogačo in domačo žganjico. Pripravimo degustacijo svojih vin: imamo metliško črnino, modro frankinjo, kerner, laški rizling in mešano belo. Vsa naša vina lahko kupite. Leta 2003 – mlada kmetica leta Leta 2006 – najboljša pogača na ocenjevanju pogač v okviru Vinske vigredi 2006 Leta 2011- hčerka Katja državna podprvakinja v igranju na diatonično harmoniko med dekleti 
Dodatni opis : Osrednji dejavnosti kmetije sta ovčereja in vinarstvo. Pripravijo degustacijo vin, ki jih tudi prodajajo. Postrežejo z domačimi suhomesnimi izdelki, posebnost je ovčja salama. 
GPS Northing (N) : 45,6687 
GPS Easting (E) : 15,3116 

Grabrovec

Kraj: Grabrovec
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : TIC Metlika | 07 363 54 70 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti