EDEN 2009: Solčavsko

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
EDEN 09: Solčavsko
www.solcavsko.info


Harmonija treh dolin. 

Kar čutiš ob prihodu, je OBČUDOVANJE.
Vrhovi slikovitih Alp, idiličnost treh alpskih ledeniških dolin, krajinski parki neštetih naravnih in kulturnih posebnosti, gostoljubje ljudi, razkošje njihovih tradicionalnih obrti in jedi: to so samo drobci v veliki sliki sobivanja neokrnjene narave in človeške ustvarjalnosti. Solčavsko je harmonija treh dolin in hkrati sozvočje izjemne narave ter skrbno premišljenega turizma.

Občudovanja vredno! Nagrajeno z nazivom Evropske destinacije odličnosti v Sloveniji v letu 2009. Ker na neponovljiv način združuje ohranjanje narave z življenjem domačinov in radovednostjo obiskovalcev iz vsega sveta.     
  
Alpe. Doline. Parki. 

Kar te prevzame ob razgledih, je SPOŠTOVANJE.
Kamniško-Savinjske Alpe in Karavanke se bočijo nad slikovitimi izviri reke Savinje in nad tremi enkratnimi dolinami. Logarska dolina je ena najlepših alpskih ledeniških dolin v vsej Evropi. Robanov kot je dolina samosvojih gorskih kmetij. Obe dolini sta zaradi svoje izjemnosti posebej varovani in razglašeni za krajinski park. Matkov kot, najmanj poznana med tremi dolinami, hrani v sebi največji snežni kotel (Matkov škaf).Dnevi posebnih doživetij
  

Kar te zamika, je ODKRIVANJE.
Kolesarjenje po slikovitih poteh, sprehodi po travnikih, gozdovih, vodnih strugah, planinske poti do koč pod vrhovi, večdnevne ture po visokogorju, alpinistične smeri v plezalno urejenih stenah, lokostrelstvo v dolini ali na gozdnem pobočju, galopiranje s konji prek pašnikov, polet z jadralnim padalom v tandemu, pozimi tek na smučeh, sankanje, turna smuka, krpljanje… Aktivnih doživetij v naravi na Solčavskem nikoli ne zmanjka, zato se mnogi sem radi vračajo z željo po novih doživetjih!

Za prvo celovito doživetje Solčavskega pa je najbolje izbrati prijazno 3-dnevno doživljajsko odkrivanje naravnih in kulturnih posebnosti. Program SOLČAVSKO-HARMONIJA TREH DOLIN, ki je s svojo premišljenostjo zmagal med vsemi kandidati za naziv Evropske destinacije odličnosti v Sloveniji, združuje oglede in doživetja, srečanja z naravo in z domačini, s preteklostjo in s prihodnostjo, vselej pa z izjemnim spoštovanjem naravnega okolja.

Rajski okusi  

Kar te navduši, je UŽIVANJE
Odkrijte naravne in kulturne posebnosti preteklosti in sedanjosti. Občudujte lepote pokrajine, alpskega rastja, živali v naravi, arhitekturne in etnološke dediščine. Spoštujte sožitje narave in ljudi. In uživajte v domačnosti vasi, gostoljubju ljudi, udobju hotelov, gostišč in turističnih kmetij!

ODKRIVAJ, UŽIVAJ, OBČUDUJ, SPOŠTUJ SOLČAVSKO.

Začni na 
www.solcavsko.info

Solčavsko – harmonija treh dolin
TIC Logarska dolina
tel.: +386 3 838 90 04
e-naslov:
 
www.solcavsko.info

X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti