Evropske destinacije odličnosti - EDEN

Projekt "European Destinations of ExcelleNce" (Evropske destinacije odličnosti) ali krajše EDEN je zasnovala Evropska komisija v skladu z usmeritvami evropske turistične politike.

Cilj projekta je usmeriti pozornost na vrednost, raznolikost in skupne značilnosti evropskih turističnih destinacij ter promocija destinacij, kjer je cilj gospodarske rasti zastavljen tako, da zagotavlja družbeno, kulturno in okoljsko trajnost.

Projekt je sofinanciran s programom Evropske unije COSME.
---------------------------------------------------------------------------

AKTUALNO O EDEN
e-pošta:
telefon: 015898549
Projekt temelji na državnih izborih, ki potekajo vsako drugo leto in katerih rezultat je izbira ene turistične "destinacije odličnosti" v vsaki sodelujoči državi. S projektom EDEN želi Evropska komisija povečati prepoznavnost nastajajočih evropskih destinacij, ustvarjati podlago za izmenjavo dobrih praks po vsej Evropi ter spodbujati povezovanje med izbranimi destinacijami. Ključna značilnost izbranih destinacij, ki se nahajajo v 27 državah članicah in državah kandidatkah, je njihova zavezanost k socialni, kulturni in okoljski trajnosti.

Vsako drugo leto Evropska komisija v sodelovanju z državnimi organi pristojnimi za turizem določi letno temo projekta, ki predstavlja vodilo za vse nadaljnje aktivnosti. Teme dosedanjih projektov so bile: podeželski turizem, nesnovna dediščina, varovana območja, turizem in vode, turizem in oživljanje nepremične kulturne dediščine ter tema leta 2013: dostopni turizem.

Oglejte si zmagovalke in finalistke izborov EDEN v Sloveniji - SLOVENSKA MREŽA EDEN.

V letih 2008 – 2015 je bilo v Sloveniji izbranih šest evropskih destinacij odličnosti (Dolina Soče, Solčavsko, Reka Kolpa, Idrija, Laško in Brda) ter 12 finalistk.

Evropske destinacije odličnosti - EDEN destinacije v Sloveniji so podrobneje predstavljene tudi na turističnih straneh portala www.slovenia.info:

EDEN 2008: Dolina Soče
EDEN 2009: Solčavsko
EDEN 2010: Reka Kolpa
EDEN 2011: Idrija
EDEN 2013: Laško
EDEN 2015: Brda

Ne spreglejte

Vse novice
 

Kako učinkovito tržiti »Evropske destinacije odličnosti«?

V ponedeljek, 23. maja 2016, je Slovenska turistična organizacija v sklopu projekta EDEN — European Destinations ...več
 

Projekt EDEN se nadaljuje

Prvič so se destinacije v Sloveniji potegovale za naziv Evropske destinacije odličnosti v letu 2008. Do sedaj je ...več
 

EDEN v Sloveniji

V letu 2015 Slovenija že šestič zapored sodeluje pri projektu EDEN. ...več
EDEN 2015 EDEN 2013 EDEN 2011 EDEN 2010 EDEN 2009 EDEN 2008 Slovenska mreža EDEN
 

EDEN destinacije v Sloveniji

Evropska komisija vsako leto podeljuje naziv Evropske destinacije odličnosti, v sodelovanju s sodelujočimi državami. Projekt EDEN se v Sloveniji izvaja že od leta 2008. ...več
Namigi za odkrivanje EDEN destinacij EDEN 2015: Brda EDEN 2013: Laško EDEN 2011: Idrija EDEN 2010: Reka Kolpa EDEN 2009: Solčavsko EDEN 2008: Dolina Soče Slovenska mreža EDEN
 

EDEN v Evropi

Na pobudo Evropske komisije se je oblikoval projekt EDEN – Evropske destinacije odličnosti, katerega cilj je promocija trajnostnega turizma v Evropi. ...več
Evropska mreža EDEN EDEN ambasadorji

Contacts

e-mail:
Telefon:
01 58 98 549

Slovenija je družabna

             
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti