Ocenite ponudbo:

Izbor 2009/10: Predstavitev petih finalistk

Ob svetovnem dnevu voda (22. 3. 2010) je strokovna komisija za izbor Evropske destinacije odličnosti 2010 izmed šestih prijav izbrala pet destinacij, ki se potegujejo za naziv EDEN 2010.

Destinacije, ki so zbrale največ točk so (navedeno po abecednem vrstnem redu):
- Bohinj; U Bohinj`ma d`ž tamlade – bogastvo bohinjskih voda
- Idrija – zgodba za vse čase;
- Pozojevo prebujenje Šaleške doline;
- Reka Kolpa. Dotakni se zgodbe ter
- Vode dveh svetov – Med PoH2Orjem in BoH2Orjem.


Vsi prijavljeni projekti izkazujejo izredno raznovrstnost in pestrost turističnih produktov povezanih z vodo in vodnimi okolji v Sloveniji.

Destinacija Bohinj s produktom »U Bohinj`ma d`ž tamlade – bogastvo bohinjskih voda« temelji na bogatem vodnem okolju Bohinja in s tem povezanih vodnih aktivnostih kot so veslanje, soteskanje, ribištvo, kopanje ter opazovanje flore in favne vodnega okolja.

Produkt destinacije »Idrija – Zgodba za vse čase« temelji na zgodovinski povezanosti z vodo in vodnim okoljem; legendi o škafarju, ki je odkril živo srebro in uporabi vode v lesni predelavi za potrebe rudnika. 

Destinacija Reka Kolpa s produktom »Kolpa. Dotakni se zgodbe« združuje ponudbo šestih občin ob reki Kolpi. Odlikuje jo območje izredne biotske pestrosti studencev in reke Kolpe, ki je osnova za oblikovanje turističnih produktov.

»Pozojevo prebujenje Šaleške doline« je produkt vezan na legendo o jezerskem zmaju, ki ga je iz jezera pregnalo onesnaženje, a se je vanj vrnil, ko so jezero očistili. S to zgodbo je Velenjsko jezero postalo privlačno tudi za turistične produkte vezane na vodo.

Nosilna tema prijave destinacije »Vode dveh svetov - med Pohorjem in Bohorjem« pa je »čebričenje – podeželjski wellness«, ki ga razvijajo v sklopu kneippovih poti.

 

Zadnje novice

Vse novice
 

Kako učinkovito tržiti »Evropske destinacije odličnosti«?

V ponedeljek, 23. maja 2016, je Slovenska turistična organizacija v sklopu projekta EDEN — European Destinations ...več
 

Projekt EDEN se nadaljuje

Prvič so se destinacije v Sloveniji potegovale za naziv Evropske destinacije odličnosti v letu 2008. Do sedaj je ...več
V letih 2008 – 2015 je bilo v Sloveniji izbranih šest evropskih destinacij odličnosti (Dolina Soče, Solčavsko, Reka Kolpa, Idrija, Laško in Brda) ter 12 finalistk.

Evropske destinacije odličnosti - EDEN destinacije v Sloveniji so podrobneje predstavljene tudi na turističnih straneh portala www.slovenia.info:

EDEN 2008: Dolina Soče
EDEN 2009: Solčavsko
EDEN 2010: Reka Kolpa
EDEN 2011: Idrija
EDEN 2013: Laško
EDEN 2015: Brda

Slovenija

na zemljevid

Slovenija je družabna

             
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti