Ocenite ponudbo:

Izbor 2009/10: Predstavitev petih finalistk

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Ob svetovnem dnevu voda (22. 3. 2010) je strokovna komisija za izbor Evropske destinacije odličnosti 2010 izmed šestih prijav izbrala pet destinacij, ki se potegujejo za naziv EDEN 2010.

Destinacije, ki so zbrale največ točk so (navedeno po abecednem vrstnem redu):
- Bohinj; U Bohinj`ma d`ž tamlade – bogastvo bohinjskih voda
- Idrija – zgodba za vse čase;
- Pozojevo prebujenje Šaleške doline;
- Reka Kolpa. Dotakni se zgodbe ter
- Vode dveh svetov – Med PoH2Orjem in BoH2Orjem.


Vsi prijavljeni projekti izkazujejo izredno raznovrstnost in pestrost turističnih produktov povezanih z vodo in vodnimi okolji v Sloveniji.

Destinacija Bohinj s produktom »U Bohinj`ma d`ž tamlade – bogastvo bohinjskih voda« temelji na bogatem vodnem okolju Bohinja in s tem povezanih vodnih aktivnostih kot so veslanje, soteskanje, ribištvo, kopanje ter opazovanje flore in favne vodnega okolja.

Produkt destinacije »Idrija – Zgodba za vse čase« temelji na zgodovinski povezanosti z vodo in vodnim okoljem; legendi o škafarju, ki je odkril živo srebro in uporabi vode v lesni predelavi za potrebe rudnika. 

Destinacija Reka Kolpa s produktom »Kolpa. Dotakni se zgodbe« združuje ponudbo šestih občin ob reki Kolpi. Odlikuje jo območje izredne biotske pestrosti studencev in reke Kolpe, ki je osnova za oblikovanje turističnih produktov.

»Pozojevo prebujenje Šaleške doline« je produkt vezan na legendo o jezerskem zmaju, ki ga je iz jezera pregnalo onesnaženje, a se je vanj vrnil, ko so jezero očistili. S to zgodbo je Velenjsko jezero postalo privlačno tudi za turistične produkte vezane na vodo.

Nosilna tema prijave destinacije »Vode dveh svetov - med Pohorjem in Bohorjem« pa je »čebričenje – podeželjski wellness«, ki ga razvijajo v sklopu kneippovih poti.

 
Skrbnik : SPIRIT Slovenija - Raziskave in Razvoj | | last modified: 16.02.2011
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti