Ocenite ponudbo:

IZBOR 2008/09 - predstavitev vseh treh finalistk

InfoIZBOR 2008/09 - predstavitev vseh treh finalistkSporočila za javnostiVAROVANA OBMOČJA V SLOVENIJI
Tiskanje Dodaj v turistični vodičEDEN '09: Solčavsko
HARMONIJA TREH DOLIN

www.logarska-dolina.si

Solčavsko je dežela treh dolin pod vrhovi Kamniško-Savinjskih Alp in Karavank. Krajinski park LOGARSKA DOLINA je ena najlepših ledeniških dolin v vsej Evropi, krajinski park ROBANOV KOT je dolina ohranjenih velikih gorskih kmetij, MATKOV KOT, najmanj poznana med tremi dolinami, preseneti s posebnostmi. Solčavska panoramska cesta vodi do cerkve Svetega Duha, izhodišča za pot do POTOČKE ZIJALKE pod Olševo. Pred 20 tisoč leti so tu živeli ledenodobni lovci! Obsežno območje Nature 2000 priča o izjemni ohranjenosti narave, ki zbuja občudovanje in spoštovanje ter vabi k odkrivanju in uživanju. Doline so poleti izhodišče za planinske ture, pohode in gorsko kolesarjenje, pozimi za smučanje, tek na smučeh, sankanje. V deželi mogočnih domačij, častitljivih dreves, slapov, planinskih koč in gorskih vrhov lahko doživite starodavne zgodbe in se razvajate s tipičnimi, ekološko pridelanimi dobrotami!

Ne zamudite
Alpske doline, Logarska dolina, Robanov kot, Matkov kot :: Solčavska panoramska cesta in stalna razstava o Potočki zijalki :: Solčavska tisa


Tolmin-Kobarid
DEŽELA ŽIVE VODE


TOLMINSKA KORITA so eno najlepših in hkrati najlažje dostopnih izhodišč za vstop v Triglavski narodni park. Posebno doživetje je učna pot, ki vodi po globokih tesnih kristalno čistih rekah Tolminke in Zadlaščice, mimo toplega vrelca in zagozdene skale, imenovane Medvedova glava, do Zadlaške ali Dantejeve jame, ki je bila navdih za opis pekla v Božanski komediji Danteja Alighierija, ter nazaj čez Hudičev most, ki se pne 60 m visoko nad reko. Divja korita, dolga približno 200 in široka od 5 do 10 metrov, so izjemen naravni spomenik, ki ga lahko odkrivate na tej krožni poti. Pot je zasnovana s posebnim spoštovanjem do narave. Okoli korit se po trajnostnih načelih razvija turistično privlačna Dežela žive vode, ki skupaj z dolino Soče ponuja izjemno zgodovinsko in kulturno dediščino, edinstvene spomenike narave, poletne festivale in možnosti za vse vrste športov v naravnem okolju.

Ne zamudite
Cerkev Sv. Duha na Javorci, uvrščena na seznam EU dediščine :: Kobariški muzej :: Slap Kozjak


Kozje - Bistrica ob Sotli - Krško
KOZJANSKI PARK


PRAZNIK KOZJANSKEGA JABOLKA je le ena od posebnosti pokrajine, v kateri se predalpsko hribovje spogleduje z vinogradniškimi griči, ravnice ob reki Sotli pa se družijo s tradicionalnimi travniškimi sadovnjaki, ki bogatijo privlačno podobo krajine. Tradicionalni praznik je vsako leto drugi vikend v oktobru. Kozjanski regijski park v ohranjenem naravnem okolju varuje bogato kulturno dediščino. Sprehodi po omrežju pešpoti odkrivajo vsakič nove podrobnosti v življenju narave. Kozjanski sadovnjaki so habitat redkih in ogroženih ptic: tu jih je mogoče opazovati, poslušati, fotografirati. Sonaravno gospodarjenje v sadovnjakih ponuja jabolka in drugo sadje ter razkošje jabolčnih sokov, kisa, tepkovca, tradicionalno sušenih jabolčnih in hruškovih krhljev in drugih dobrot.
V park poleg travniških sadovnjakov vabijo raznotere naravne vrednote, etnološke posebnosti, gradovi, stari mlini …

Ne zamudite
Najbolj grajski med slovenskimi gradovi – grad Podsreda :: mednarodni praznik kozjanskega jabolka :: visokodebelni travniški sadovnjaki


 

 
Skrbnik : SPIRIT Slovenija - Raziskave in Razvoj | | last modified: 16.02.2011
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti