TTA - Turistična tiskovna agencija

TTA/19.12.2012
Portal www.slovenia.info v letu 2012

V letošnjem letu na uradnem slovenskem turističnem portalu www.slovenia.info beležimo blizu 6.000.000 obiskovalcev. Na rezultat smo ponosni, saj letošnji obisk pomeni kar 36% rast glede na leto 2011. Tolikšno rast obiska pripisujemo povečanim spletnim marketinškim aktivnostim na ključnih trgih, vsebinski, strukturni in tehnični optimizaciji portala ter okrepljeno prisotnostjo na socialnih medijih.

Največ obiskovalcev beležimo iz Slovenije, sledijo pa Italija, Nemčija, Avstrija, Velika Britanija, ZDA, Francija in Španija.

Število obiskovalcev po trgih je sledeče:
• Slovenija – 2.100.000,
• Italija – 920.000,
• Nemčija – 445.000,
• Avstrija – 315.000,
• Velika Britanija – 220.000,
• ZDA – 200.000,
• Francija – 170.000,
• Španija – 120.000,
• Rusija – 50.000.

Obiskov portala iz Nemčije je bilo letos celo za 100% več kot lani, precejšnjo rast pa beležimo tudi pri obiskovalcih iz Rusije (88%), Velike Britanije (66%), Avstrije (62%), Francije (58%), Španije (57%) in ZDA (45%). Rast beležimo tudi med domačimi obiskovalci, ki jih je bilo letos 13% več kot lani.

Obiskovalci so si strani www.slovenia.info skupaj ogledali več kot 16.000.000 - krat.Slovenska turistična organizacija

 

Glasovanje za video film »Kurent«

Video ekipa slovenskih študentov, ki se je letos uvrstila na največje indie filmsko tekmovanje na svetu, želi s filmom »Kurent« na moderen način razširiti slovensko kulturno dediščino in obenem zmagati na tekmovanju.
več
 

Ob 25-letnici slovenske državnosti v Ženevi na ogled razstava "I Feel Slovenia – 25 let samostojnosti"

V čast 25. obletnice slovenske državnosti je v Palači narodov v Ženevi do 15. julija na ogled razstava najlepših fotografij Slovenije z naslovom "I Feel Slovenia – 25 let samostojnosti".
več
 

Naročilo na novice TTA

* Naziv:
* Ime:
* Priimek:
* E-mail:
* Država:
Jezik:
Slovenski
Zvezdica (*) označuje obvezno polje.
Strinjam se z izjavo
Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija, Dimičeva 13, Ljubljana (v nadaljevanju STO), uporabi moje osebne podatke (ime in priimek, službeni elektronski naslov, službena telefonska številka, naziv v podjetju/organizaciji, faks številka, domača stran) v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007). Upravljalec zbirke osebnih podatkov je STO. Namen obdelave osebnih podatkov je občasno posredovanje informacij ali obveščanje (po pošti ali po elektronski pošti) o pomembnejših spremembah, analizah, novih storitvah, posebnih ponudbah in podobnih informacijah na portalu STO in v slovenski turistični ponudbi. Uporabnik zbranih osebnih podatkov je STO, njegova predstavništva in informacijski uradi. Zbiranje osebnih podatkov je prostovoljno. V zgoraj navedene osebne podatke, ki jih posredujem skupaj s to izjavo ali kdajkoli pozneje, lahko kadarkoli vpogledam, zahtevam njihov prepis, kopiranje, dopolnitev, popravek, blokiranje ali izbris tako, da pošljem pisno zahtevo na naslov: stb@slovenia.info.

Ker Zakon o varstvu osebnih podatkov zahteva osebno privolitev posameznika za obdelavo osebnih podatkov, vas prosimo, da to upoštevate, in da bo Slovenska turistična agencija, v primeru, da bo izjava strinjanja prispela na STO po elektronski pošti (brez elektronskega podpisa), štela, da je to izjavo dala oseba, na katero je to elektronsko sporočilo naslovljeno in da je ta oseba dala osebno privolitev za obdelavo njenih osebnih podatkov, navedenih v izjavi.
 

Slovenija je družabna

             
Slovenijo čutimUrad vlade za komuniciranjeSlovenska tiskovna agencija
Raziskuj Slovenijo
več
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti