TTA - Turistična tiskovna agencija

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
TTA/2.1.2013
Ljubljanski turizem z rekordnimi rezultati

Ljubljanski turizem je v preteklem letu in v (zadnjih) decembrskih dneh zabeležil več rekordov obiska

V letu 2012 so v Ljubljani po oceni zabeležili 839.348 nočitev, kar je 6,1 odstotka več, kot v 2011, ko je bilo realiziranih 790.748 nočitev (vir: TIC)

V mesecu decembru 2012 smo v Ljubljani zabeležili 50.197 nočitev, kar je za 4,6 odstotkov več kot v decembru 2011. (vir: TIC)

Tudi ljubljanski turistično informacijski centri so bili v decembru dobro obiskani, saj so našteli 16.037 obiskovalcev, kar je za 43 odstotkov več, kot v 2011 v istem obdobju (2011: 11.235). Od teh je bilo domačih 4.831, kar je za 13 odstotkov več (2011: 4.279) in tujih 11.206 (2011: 6.956), kar je za 61 odstotkov obiskovalcev več, kot 2011 v istem obdobju.
Skupaj v 2012 so zabeležili 278.972 obiskovalcev TIC, kar je za 3 odstotke več kot v letu pred tem (2011: 269.667).

Tudi uradno spletno mesto visitljubljana.com, ki je v 2012 doživelo tudi inovativno prenovo na odzivni dizajn, je v decembru zabeležilo rekorden obisk, in sicer kar 85.032 obiskovalcev, ki so realizirali 111.220 obiskov spletnega mesta, kar pomeni 60 odstotkov večji obisk v primerjavi z decembrom 2011.

Za silvestrovo je bilo v Ljubljani zabeleženih 4.300 nočitev obiskovalcev (ki so verjetno bolj malo dejansko spali). Zasedenost v približno 80 odstotkih ljubljanskih namestitvenih kapacitet, kolikor jih spremljamo na TIC, je bila kar 99,2 odstotna, kar pomeni povečanje glede na prehod iz 2011 na 2012 za 16,2 odstotka.

Ljubljanski ognjemet ob prehodu iz starega v novo leto se je znašel tudi v ugledni družbi praznovanj s celega sveta, od New Yorka do Pekinga. Posnetek fotografa Jureta Makovca, ki je ujel pogled na ognjemet s Šmarne gore, je objavljen na strani BostonGlobe.com, pod številko 37 (tukaj). 
Foto: Jure Makovec/AFP/Getty ImagesTurizem Ljubljana

Omejite izbor

Tomaž Klemenc imenovan za vršilca dolžnosti direktorja javne agencije SPIRIT Slovenija

Vlada RS je na 53. redni seji dne 3. aprila 2014 imenovala Tomaža Klemenca za vršilca dolžnosti direktorja Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (SPIRIT Slovenija) do imenovanja direktorja, vendar najdlje za šest mesecev.

Vabilo na pohodniški dan Alpe Adria Trail

Otvoritev pohodniške poti Alpe Adria Trail bo potekala v nedeljo, 27. aprila ob 8.00 uri. Odhod je s štartnega mesta v turističnem centru Neblo (Casino in hotel Venko). Celodnevni pohod z vmesnimi postanki s kulturnim in kulinaričnim programom Goriških Brd bo potekal od 8. do 16. ure.

Vabilo na delavnico za razvoj in promocijo turističnih produktov na temo prve svetovne vojne

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju s Fundacijo »Pot miru v Posočju«, RDO Smaragdna pot, Slovenskim deželnim gospodarskim združenjem, s podporo agencije Turizem Furlanije Julijske Krajine, 16.4.2014 v Novi Gorici organizira delavnico za razvoj in promocijo turističnih produktov na temo prve svetovne vojne.

Uspešna predstavitev slovenskega turizma na Kitajskem

V torek, 8. aprila, je v Šanghaju potekala turistična delavnica oz. workshop slovenskega turističnega gospodarstva. 9. in 10. aprila se je slovenski turizem predstavljal tudi na 10. turistični borzi COTTM (China Outbount Travel & Trade Market).

Zaključene prijave na poslovno borzo SIW

Prijave za ponudnike slovenskega turizma na poslovno borzo SIW 2014, ki bo med 15. in 17. majem potekala v Novi Gorici, so se zaključile. Zaradi zapolnitve mest smo bili primorani zapreti prijave pred iztekom roka.

V Portorožu zaživel koncept aktivnega wellnessa, ponudba obogatena tudi s prenovljenimi hotelskimi sobami

V petek, 4. aprila, je po 42.000 letih luč sveta uzrlo pramorje v popolnoma novem, sodobnem in mediteransko toplem ambientu bazenskega kompleksa portoroških hotelov LifeClass. Gre za del 42.000 let starega, pod zemljo ujetega morja, katerega črpajo na 705 metrih globine.

Pohodniki in kolesarji navdušeni nad Slovenijo; kaj lahko storimo za še večje zadovoljstvo?

Nova netnografska analiza - Percepcija pohodništva & kolesarjenja kaže, da so pohodniki in kolesarji, ki obiščejo Slovenijo, nad njo navdušeni, še posebej nad naravo.

V okviru 5. Eko konference bodo podeljeni tudi Snovalci 2014

Namen konference je združiti poglede in izkušnje vseh soustvarjalcev trajnostnega turizma v Sloveniji na ravneh države, destinacij in turističnih ponudnikov. Med zelenimi omizji in predstavitvami bo govora o vseh izzivih ob uvajanju in udejanjanju trajnosti v turizmu. Na konferenci bo potekala tudi slavnostna razglasitev zmagovalcev poziva Snovalec 2014 s podpisom pogodb.

Napovednik oddaje Na lepše, petek 11. april

Oddaja Na lepše bo posvečena 100-ti obletnici 1. svetovne vojne, ki letos predstavlja eno glavnih zgodb slovenskega turizma.

Obiskanost osrednjega slovenskega turističnega portala slovenia.info med januarem in marcem 2014

Obisk portala slovenia.info se je v prvih treh mesecih letošnjega leta povečal za slaba 2 odstotka. Število obiskovalcev se je povzpelo na milijon in dvestotisoč.

Vodenje Turizma Ljubljana prevzela Petra Stušek

6. aprila je potekel mandat dolgoletni direktorici zavoda Turizma Ljubljana, Barbari Vajda.

Slovenija na sejmu BMT Napoli predstavila novo letalsko povezavo z jugom Italije

Na največji turistični borzi v južni Italiji BMT Napoli se je od 5. do 7. aprila pod krovno znamko I FEEL SLOVENIA turističnim agencijam, organizatorjem potovanj in novinarjem predstavila Slovenska Istra.

Prihodnje leto za četrtino višje turistične takse

Vlada je sprejela sklep o uskladitvi višine turistične takse z inflacijo. Vrednost točke turistične takse se bo s 1. januarjem 2015 zvišala za rast cen življenjskih stroškov v času od uveljavitve zakona o spodbujanju razvoja turizma v februarju 2004, to je za nekaj več kot 25 odstotkov.

Oblikovanje in trženje skupnega turističnega produkta na podeželju

Turistično združenje Portorož, g.i.z. vas v sodelovanju s ŠKID »Jaz sem najboljši« vabi na brezplačno izobraževanje in delavnice Oblikovanje in trženje skupnega turističnega produkta na podeželju.

V priznani avstrijski restavraciji v aprilu kuhajo po receptih slovenske kuharice

V salzburški restavraciji Ikarus ves april strežejo jedi pripravljene po receptih kobariške mojstrice Ane Roš, ki so jo ob svetovno znanih kuharjih povabili, da s svojim jedilnikom in filozofijo mesec dni gostuje v njihovi kuhinji, ki nosi Michelinovo zvezdico.

Costa Classica odprla sezono potniških ladij

Na potniškem terminalu bodo letos, po dosedanjih najavah ladjarjev, privezali 48 ladij in gostili približno 60 tisoč gostov.

Naj smučišča 2013/14 so Vogel, Golte, Celjska koča in snežni park Rogla

Ekipa radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" je preteklo zimo ponovno spremljala dogajanje na slovenskih smučiščih, smučarji pa so ocenjevali ponudbo in urejenost.

Ljubljana ponovno uvrščena med naj destinacijami za medene tedne britanskih gejev

ABTA, največje britansko turistično združenje, je objavilo newsletter s top destinacijami, ki jih priporočajo za medne tedne istospolno usmerjenim parom, ki so pri sklepanju porok od 14. marca 2014 dalje v Veliki Britaniji izenačeni z raznospolnimi partnerji.

Predjamski grad ponovno med najboljšimi

Uredniki spletne strani www.tourism-review.com so v svojem naboru novic Predjamski grad uvrstili med deset najbolj ogleda vrednih evropskih gradov.

Javni razpis za sofinanciranje tržnih raziskav na novih tujih trgih v letu 2014

Namen javnega razpisa je, da se s sofinanciranjem tržnih raziskav na novih tujih trgih slovenskim podjetjem, ki vstopajo na novi tuji trg oziroma širijo in diverzificirajo svoje poslovanje na tujih trgih, olajša odločitve pri vstopu oziroma načinu vstopa na izbran nov tuj trg.

Na Startup vikendu med zmagovalnimi idejami tudi ideja s področja turizma

Pretekli vikend je v petih mestih po Sloveniji potekal Startup vikend Slovenija, na katerem je sodelovalo več kot 330 študentov in 40 mentorjev, ki so predstavili kar 90 idej, 52 idej pa je prepričalo udeležence, da imajo potencial za realizacijo. Izvedbo projekta sta omogočila Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Naročilo na novice TTA:
* Naziv: * Ime:
* Priimek: * E-mail:
* Država: Jezik: Slovenski
Zvezdica (*) označuje obvezno polje.
Strinjam se z izjavo
Dovoljujem, da SPIRIT Slovenija, javna agencija, Dimičeva 13, Ljubljana (v nadaljevanju SPIRIT Slovenija), uporabi moje osebne podatke (ime in priimek, službeni elektronski naslov, službena telefonska številka, naziv v podjetju/organizaciji, faks številka, domača stran) v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007). Upravljalec zbirke osebnih podatkov je SPIRIT Slovenija, javna agencija. Namen obdelave osebnih podatkov je občasno posredovanje informacij ali obveščanje (po pošti ali po elektronski pošti) o pomembnejših spremembah, analizah, novih storitvah, posebnih ponudbah in podobnih informacijah na portalu SPIRIT in v slovenski turistični ponudbi. Uporabnik zbranih osebnih podatkov je SPIRIT Slovenija, javna agencija, njegova predstavništva in informacijski uradi. Zbiranje osebnih podatkov je prostovoljno. V zgoraj navedene osebne podatke, ki jih posredujem skupaj s to izjavo ali kdajkoli pozneje, lahko kadarkoli vpogledam, zahtevam njihov prepis, kopiranje, dopolnitev, popravek, blokiranje ali izbris tako, da pošljem pisno zahtevo na naslov: stb@spiritslovenia.si.

Ker Zakon o varstvu osebnih podatkov zahteva osebno privolitev posameznika za obdelavo osebnih podatkov, vas prosimo, da to upoštevate, in da bo SPIRIT Slovenija, javna agencija, v primeru, da bo izjava strinjanja prispela na SPIRIT Slovenija, javna agencija po elektronski pošti (brez elektronskega podpisa), štela, da je to izjavo dala oseba, na katero je to elektronsko sporočilo naslovljeno in da je ta oseba dala osebno privolitev za obdelavo njenih osebnih podatkov, navedenih v izjavi.

Bližnji dogodki

Datum: ponedeljek, 05 Maj 2014

Arabian Travel Market, Dubai

Več Pošljite povabilo

Datum: sreda, 23 April 2014

Osnovno usposabljanje STIP za skrbnike portala www.Slovenia.info 23.4.2014

Več Pošljite povabilo

Datum: sreda, 23 April 2014

WTM Latin America 2014

Več Pošljite povabilo
Pokaži več dogodkov za mesec April
Slovenijo čutimUrad vlade za komuniciranjeSlovenska tiskovna agencija
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti