TTA - Turistična tiskovna agencija

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
TTA/2.1.2013
Leto 2013 je mednarodno leto statistike

Koliko turistov obišče Slovenijo, lokalne destinacije, nastanitvene objekte? Kakšne narodnosti so, koliko so stari, kakšnega spola in izobrazbe so? Koliko časa se zadržijo v Sloveniji? Koliko potrošijo na dan? Jih je bilo letos več ali manj kot lani? Kakšen je desetletni trend? Kakšni so ekonomski kazalci turizma v Sloveniji, posameznih podjetij? Vse to in še mnogo več bi ostalo neznanka brez statističnega zbiranja podatkov in njihovega analiziranja.

Leto 2013 je mednarodno leto statistike. Ne bojte se statistike, poznavanje podatkov je nujno za uspešno poslovanje v konkurenčnem okolju.

Več o mednarodnem letu statistike si lahko preberete na uradni spletni strani TUKAJ.Slovenska turistična organizacija

Omejite izbor

Slovenski turizem se predstavi na borzi RDA Köln

Slovenija in slovenski turizem se bosta med 29. in 31. julijem predstavila na turistični borzi RDA - Reise Deutscher Autobus-Unternehmungen v Kölnu, ki je največje mednarodno poslovno prizorišče za evropski avtobusni turizem.

Napovednik oddaje Na lepše za petek 18.7. 2014

Ekipa oddaje Na lepše bo tokrat vijugala med Vipavskim koncem in Tržičem, ki mu zaradi vodnih kanalov pravijo tudi “gorenjske Benetke”.

Posodobitev informacijskega središča Triglavska roža Bled

Ob začetku poletne turistične sezone Občina Bled v sodelovanju z Javnim zavodom Triglavski narodni park (TNP) v prostorih TNP na Ljubljanski cesti 27 na Bledu odpira vrata regijskega turističnega in naravovarstvenega središča.

Okusi Bleda premierno na Blejskih dnevih

Blejski hotelirji, Sava Hoteli Bled, BW Hotel Lovec & Hotel Kompas, Hotel Astoria Bled in Hotel Vila Istra, so na osnovi kulinaričnega vodiča prof. dr. Janeza Bogataja zasnovali novo destinacijsko blagovno znamko Okusi Bleda.

Bohinj spodbuja trajnostno mobilnost

Občina Bohinj in Turizem Bohinj si že vrsto let prizadevata krepiti javni potniški promet in s tem umirjati promet.

V slovenskih naravnih zdraviliščih v prvih 6 mesecih pozitiven trend

Po do sedaj zbranih podatkih za prvih 6 mesecev so v 15 slovenskih naravnih zdraviliščih zabeležili za 1,7 % več gostov in za 0,2 % več prenočitev.

Predstavitev aktivnosti regionalne destinacijske organizacije Maribor-Pohorje

Zavod za turizem Maribor – Pohorje je predstavil aktivnosti, ki jih je izpeljal v sklopu projekta regionalne destinacijske organizacije Maribor – Pohorje. Projekt je trajal štiri leta, skupna vrednost izvedenih aktivnosti pa je znašala 350.000,00 evrov.

Predstavljena pilotna številka destinacijskega turističnega magazina ODLIČNO!

Magazin je namenjen lokalnemu prebivalstvu v destinaciji Maribor – Pohorje (Osrednja Štajerska) ter obiskovalcem in turistom destinacije.

Novi promocijski videi "Najlepša doživetja"

Hoteli Bernardin z novimi promocijskimi video vsebinami vabijo na doživetja.

Prva polovica leta v Ljubljani po številu nočitev za 4 odstotke nad lanskimi rezultati

Junijski podatek za okoli štiri petine nastanitvenih objektov v Ljubljani, ki jih Turizem Ljubljana spremlja dnevno, je 69.902 realizirani nočitvi, kar je 3 odstotke manj kot junija lani.

Evropska komisija objavila nov razpis za povezovanje turizma z izbranimi prestižnimi izdelki

Namen razpisa je spodbuditi oblikovanje poti, ki bi predstavila in povezovala turizem z industrijo prestižnejših izdelkov (high-end product), bodisi parfumi, čokolado oziroma nakitom. Pot mora povezati vsaj pet držav članic EU.

SPIRIT Slovenija vabi podjetja k skupnemu nastopu na sejmu EXPO REAL 2014 v Münchnu

Javna agencija SPIRIT Slovenija je objavila Javno povabilo za nabor in izbor tržno zanimivih investicijskih projektov za skupinsko sejemsko predstavitev na mednarodnem investicijsko-nepremičninskem sejmu EXPO REAL 2014 v Münchnu, ki bo med 6. in 8. oktobrom 2014.

Nadgrajen enoten spletni portal za podjetja in podjetnike

Enoten spletni portal za podjetja in podjetnike nudi informacije glede pogojev za opravljanje dejavnosti, izvedbo elektronskih postopkov ter druge kakovostne in pregledne informacije glede na življenjske dogodke podjetja: Razmišljam, Začenjam, Poslujem, Zapiram.

Slovenski hoteli imajo radi hišne ljubljenčke

Hotelski iskalnik www.trivago.si je naredil raziskavo, ki temelji na številu hotelov, ki so prijazni do hišnih ljubljenčkov.

Naročilo na novice TTA:
* Naziv: * Ime:
* Priimek: * E-mail:
* Država: Jezik: Slovenski
Zvezdica (*) označuje obvezno polje.
Strinjam se z izjavo
Dovoljujem, da SPIRIT Slovenija, javna agencija, Dimičeva 13, Ljubljana (v nadaljevanju SPIRIT Slovenija), uporabi moje osebne podatke (ime in priimek, službeni elektronski naslov, službena telefonska številka, naziv v podjetju/organizaciji, faks številka, domača stran) v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007). Upravljalec zbirke osebnih podatkov je SPIRIT Slovenija, javna agencija. Namen obdelave osebnih podatkov je občasno posredovanje informacij ali obveščanje (po pošti ali po elektronski pošti) o pomembnejših spremembah, analizah, novih storitvah, posebnih ponudbah in podobnih informacijah na portalu SPIRIT in v slovenski turistični ponudbi. Uporabnik zbranih osebnih podatkov je SPIRIT Slovenija, javna agencija, njegova predstavništva in informacijski uradi. Zbiranje osebnih podatkov je prostovoljno. V zgoraj navedene osebne podatke, ki jih posredujem skupaj s to izjavo ali kdajkoli pozneje, lahko kadarkoli vpogledam, zahtevam njihov prepis, kopiranje, dopolnitev, popravek, blokiranje ali izbris tako, da pošljem pisno zahtevo na naslov: stb@spiritslovenia.si.

Ker Zakon o varstvu osebnih podatkov zahteva osebno privolitev posameznika za obdelavo osebnih podatkov, vas prosimo, da to upoštevate, in da bo SPIRIT Slovenija, javna agencija, v primeru, da bo izjava strinjanja prispela na SPIRIT Slovenija, javna agencija po elektronski pošti (brez elektronskega podpisa), štela, da je to izjavo dala oseba, na katero je to elektronsko sporočilo naslovljeno in da je ta oseba dala osebno privolitev za obdelavo njenih osebnih podatkov, navedenih v izjavi.

Bližnji dogodki

Pokaži več dogodkov za mesec Julij
Slovenska tiskovna agencijaUrad vlade za komuniciranjeSlovenijo čutim
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti