TTA - Turistična tiskovna agencija

TTA/2.1.2013
4.1.2013
Generalna skupščina ZN: trajnostni turizem je pomemben dejavnik v boju proti revščini in varovanju okolja

Generalna skupščina Združenih narodov (ZN) je soglasno sprejela resolucijo, ki poudarja vlogo trajnostnega turizma v boju proti revščini in varstva okolja. Resolucija je obenem priznanje turizmu kot panogi, ki spodbuja trajnostni razvoj.

Resolucija z naslovom »Promocija trajnostnega turizma za izkoreninjanje revščine in varovanje okolja«, spodbuja članice ZN, da sprejmejo politike, ki bodo podpirale trajnostni turizem in poudarja pozitiven vpliv turizma kot gospodarske dejavnosti na ustvarjanje dohodka, delovnih mest in izobraževanja, tako na področju boja proti revščini in lakoti. Ugotavlja tudi, da je trajnostni turizem ustvarja znatne priložnosti za ohranjanje in varovanje biotske raznovrstnosti naravnih območij s spodbujanjem delovanja lokalnih in avtohtonih skupnosti v državah gostiteljicah. Obenem k ohranitvi in spoštovanju naravne in kulturne dediščine spodbuja tudi turiste.

Več informacij v angleščiniSvetovna turistična organizacija

 

Naročilo na novice TTA

* Naziv:
* Ime:
* Priimek:
* E-mail:
* Država:
Jezik:
Slovenski
Zvezdica (*) označuje obvezno polje.
Strinjam se z izjavo
Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija, Dimičeva 13, Ljubljana (v nadaljevanju STO), uporabi moje osebne podatke (ime in priimek, službeni elektronski naslov, službena telefonska številka, naziv v podjetju/organizaciji, faks številka, domača stran) v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007). Upravljalec zbirke osebnih podatkov je STO. Namen obdelave osebnih podatkov je občasno posredovanje informacij ali obveščanje (po pošti ali po elektronski pošti) o pomembnejših spremembah, analizah, novih storitvah, posebnih ponudbah in podobnih informacijah na portalu STO in v slovenski turistični ponudbi. Uporabnik zbranih osebnih podatkov je STO, njegova predstavništva in informacijski uradi. Zbiranje osebnih podatkov je prostovoljno. V zgoraj navedene osebne podatke, ki jih posredujem skupaj s to izjavo ali kdajkoli pozneje, lahko kadarkoli vpogledam, zahtevam njihov prepis, kopiranje, dopolnitev, popravek, blokiranje ali izbris tako, da pošljem pisno zahtevo na naslov: stb@slovenia.info.

Ker Zakon o varstvu osebnih podatkov zahteva osebno privolitev posameznika za obdelavo osebnih podatkov, vas prosimo, da to upoštevate, in da bo Slovenska turistična agencija, v primeru, da bo izjava strinjanja prispela na STO po elektronski pošti (brez elektronskega podpisa), štela, da je to izjavo dala oseba, na katero je to elektronsko sporočilo naslovljeno in da je ta oseba dala osebno privolitev za obdelavo njenih osebnih podatkov, navedenih v izjavi.
 

Slovenija je družabna

             
Slovenijo čutimUrad vlade za komuniciranjeSlovenska tiskovna agencija
Raziskuj Slovenijo
več
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti