TTA - Turistična tiskovna agencija

TTA / 22.11.2012
23.11.2012
Potičnica na Blejskem otoku

Ponudba Blejskega otoka je nadgrajena z novo Prodajno galerijo in prvo slovensko Potičnico. V njej postrežejo s svojo, na otoku pečeno slovensko potico. Ime Potičnica izvira iz poimenovanja lončenega modela, v katerem se peče potica, slovenski praznični kolač.

V Potičnici pripravljajo mandljevo potico, lešnikovo, čokoladno, pehtranovo, makovo, rožičevo, potico iz suhih hrušk, jabolk, fig, drobnjakovo, rozinovo, ocvirkovo, čebulno, zeljševko, špehovko, luštrkajco in najpomembnejšo, orehovo.

Potičnica Blejski otok je prva slovenska potičnica, ki je nastala v želji, da gostom in obiskovalcem ob obisku otoka postrežejo z domačimi slovanskimi sladicami. Najbolj priljubljene med gosti so orehova, mandljeva, čokoladna in slana porova potica.

V soboto, 8. decembra, bo od 10.00 do 16.00 v Potičnici na Blejskem otoku potekal Dan potice. Na Dan potice bodo obiskovalcem pokazali, kako speči potico, sledila pa bo otvoritev razstave.Potičnica

 

Naročilo na novice TTA

* Naziv:
* Ime:
* Priimek:
* E-mail:
* Država:
Jezik:
Slovenski
Zvezdica (*) označuje obvezno polje.
Strinjam se z izjavo
Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija, Dimičeva 13, Ljubljana (v nadaljevanju STO), uporabi moje osebne podatke (ime in priimek, službeni elektronski naslov, službena telefonska številka, naziv v podjetju/organizaciji, faks številka, domača stran) v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007). Upravljalec zbirke osebnih podatkov je STO. Namen obdelave osebnih podatkov je občasno posredovanje informacij ali obveščanje (po pošti ali po elektronski pošti) o pomembnejših spremembah, analizah, novih storitvah, posebnih ponudbah in podobnih informacijah na portalu STO in v slovenski turistični ponudbi. Uporabnik zbranih osebnih podatkov je STO, njegova predstavništva in informacijski uradi. Zbiranje osebnih podatkov je prostovoljno. V zgoraj navedene osebne podatke, ki jih posredujem skupaj s to izjavo ali kdajkoli pozneje, lahko kadarkoli vpogledam, zahtevam njihov prepis, kopiranje, dopolnitev, popravek, blokiranje ali izbris tako, da pošljem pisno zahtevo na naslov: stb@slovenia.info.

Ker Zakon o varstvu osebnih podatkov zahteva osebno privolitev posameznika za obdelavo osebnih podatkov, vas prosimo, da to upoštevate, in da bo Slovenska turistična agencija, v primeru, da bo izjava strinjanja prispela na STO po elektronski pošti (brez elektronskega podpisa), štela, da je to izjavo dala oseba, na katero je to elektronsko sporočilo naslovljeno in da je ta oseba dala osebno privolitev za obdelavo njenih osebnih podatkov, navedenih v izjavi.
 

Slovenija je družabna

             
Slovenska tiskovna agencijaUrad vlade za komuniciranjeSlovenijo čutim
Raziskuj Slovenijo
več
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti