O Dnevih slovenskega turizma

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
DNEVI SLOVENSKEGA TURIZMA (DST), ki predstavljajo osrednji strokovni dogodek v turizmu, so letos potekali od 7. do 9. oktobra v Termah Olimia v Podčetrtku.

Dogodek DST je organiziran v skladu s strateško usmeritvijo krepitve povezovanja pri razvoju in trženju slovenskega turizma z vsemi večjimi partnerskimi institucijami s področja turizma v Sloveniji: Ministrstvo za gospodarski razvoji in tehnologijo, SPIRIT Slovenija, Turistična zveza Slovenije, Turistično gostinska zbornica Slovenije, Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, Zbornica gorskih centrov – GZS, Združenje turističnih agencij Slovenije, Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, Zavod Kongresno turistični urad, Društvo turističnih novinarjev Slovenije Fijet Slovenija, Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, Pohodništvo in kolesarjenje GIZ in druge.

V okviru DST so se zvrstili pomembni dogodki kot npr. PLENARNI DEL DST z okroglo mizo, 60. Gostinsko turistični zbor, 16. Slovenski turistični forum, svečana podelitev priznanj v turizmu.

Tema letošnjih DNEVOV SLOVENSKEGA TURIZMA je bila analiza stanja in smernice prihodnjega razvoja slovenskega turizma v luči poglabljajoče se finančne in gospodarske krize.

V PLENARNEM DELU DST (8. oktober 2013, 10:00 – 12:30) smo na okrogli mizi »KAKO MOČNO STAVIMO NA TURIZEM?« iskali odgovore na naslednja vprašanja: Kdo upravlja slovenski turizem? Kakšen je pogled na vizijo turizma s stani lastnikov v turistični panogi in vlade? Kakšne so ključne priložnosti in ovire za večji preboj v turizmu?

Gostje okrogle mize so bili mag. Stanko Stepišnik, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Janko Medja, predsednik uprave NLB d.d., mag. Matej Narat, predsednik Uprave Sava d.d., Zdravko Počivalšek, predsednik TGZ Slovenije, Simon Mastnak, izvršni direktor družbe ALTA Skupina d.d. in Peter Vesenjak, direktor podjetja Hosting d.o.o. 

Po PLENARNEM DELU DST je potekal 16. SLOVENSKI TURISTIČNI FORUM, na temo vse pomembnejšega digitalnega trženja v turizmu (8. oktober 2013, 14:00 – 17:30).

V okviru tradicionalnega GOSTINSKO-TURISTIČNEGA ZBORA SLOVENIJE, ki letos slavi 60. letnico, so potekala tekmovanja s področja gostinstva in turizma. (7. - 9. oktober 2013).

V okviru SVEČANE PODELITVE PRIZNANJ: »SLOVENIJO ČUTIM: Moja dežela – lepa in gostoljubna in podelitev najvišjih priznanj v turizmu« so bila podeljena najvišja priznanja v turizmu (8. oktober 2013, 19:00 – 20:30).

Tako 60. Gostinsko-turistični zbor kot podelitev priznanj sta potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

8. oktobra 2013 so se dogodki zaključili s svečano večerjo »OKUSITI SLOVENIJO« ob 20:30.

Na spodnjih povezavah si lahko ogledate video utrinke letošnjih Dnevov slovenskega turizma:

- Fotoalbum poslovnih dogodkov

- Video reportaža: Odprtje Dnevov slovenskega turizma

- Video reportaža: Okrogla miza ''Kako močno stavimo na turizem?''

- Oddaja Na lepše

X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti