Certifikat družini prijazno podjetje

Slovenska turistična organizacija je, kot krovna nacionalna organizacija za načrtovanje in izvajanje promocije države kot turistične destinacije, med prvimi prejemniki certifikata Družini prijazno podjetje, ne samo med institucijami javne uprave, temveč tudi med organizacijami turističnega gospodarstva, s čimer je dokazala, da ob skrbi za zeleni in trajnostni razvoj slovenskega turizma, zna in zmore prisluhniti tudi želji zaposlenih po lažjem usklajevanju poklicnih in družinskih obveznosti. Zavedamo se, da so slednje, zaradi dinamike dela v turizmu večkrat zapostavljene, zato smo v letu 2010 sprejeli 16 družini prijaznih ukrepov.

Sprejeti ukrepi posegajo na področje delovnega časa, organizacije dela, politike informiranja in komuniciranja, veščin vodstva, razvoja kadrov ter storitev za družino.

Mag. Maja Pak, direktorica STO »Začrtanih aktivnosti smo se lotili s polno odgovornostjo, saj družini prijazen pristop, za zaposlene pomeni povečanje motivacije za delo, večjo pripadnost organizaciji, večjo storilnost, večje zadovoljstvo z delom ter ublažitev stresa.«

S pridobitvijo certifikata Družini prijazno podjetje bi želeli spodbuditi še več turističnih podjetij, združenj in organizacij, da si zagotovijo konkurenčno prednost z družbeno odgovornim principom upravljanja, kamor zagotovo spada tudi uvajanje družini prijazne politike. Prepričani smo, da lahko z večjim zadovoljstvom več kot 40.000 zaposlenih v slovenskem turizmu, zagotovimo še višjo raven kakovosti turističnih storitev in gostoljubnosti do vseh turistov v Sloveniji.

Slovenija je družabna

             
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti