Športne aktivnosti

Obiskovalci Slovenije se lahko veselijo pestre športne ponudbe.

Številna letovišča in zdravilišča po Sloveniji imajo teniška igrišča, od katerih so nekatera odprta tudi v zimski sezoni. Opremo si lahko izposodite v nekaterih teniških središčih, po želji pa lahko najamete poklicnega teniškega vaditelja.


Slovenija je zaradi svoje naravne lege in raznolikega površja ena najbolj privlačnih dežel za letenje z baloni.
Potapljanje je dovoljeno v vseh slovenskih rekah in jezerih ter v morju, razen v ribogojnici ob Bohinjskem jezeru, na pomorski liniji za ladje in v pristaniščih. Dovoljenja za potapljanje izdaja policija.
Prav tako je dovoljeno potapljanje v kraških jamah, vendar le pod nadzorom poklicnega vodnika.

Zavod za ribištvo Ljubljana upravlja nekatere najbolj značilne in najbolje ohranjene slovenske ribolovne revirje Soče, Save Bohinjke, Radovne, Krke in Unca. V njih je skrbno in dobro vzdrževan stalež najrazličnejših rib, med katerimi je posebno dragocena soška postrv, endem jadranskega porečja.
Slovenija ima še precej ribolovnih revirjev, ki so ohranili naravnost in ki jih še niso pohabili vodnogospodarski posegi. V Sloveniji lahko ribič lovi v hitrih, bistrih alpskih rekah in jezerih, zasanjanih kraških vodah, v travniških potokih, v rekah v sredogorju in na izjemno zanimivih kraških poplavnih območjih. Tako ima tudi redko priložnost, da spozna najrazličnejše naravne biotope in pestre razmere ob njih.

Na slovenskih loviščih je mogoče loviti medvede, jelene, gamse, muflone, damjake, divje prašiče, poljske zajce, fazane, divje race, kune zlatice, kune belice in srnjake. Vsakomur, ki ga lov v Sloveniji zanima, priporočamo, da si prej priskrbi informacije o tovrstnih možnostih.
 


Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti