Kamping in karavaning v Sloveniji

Info KampParkirišča za avtodome

Ljubitelji zelene, neokrnjene narave in aktivnosti na prostem, dobrodošli! Našli ste svojo sanjsko destinacijo. Kar 60 % Slovenije pokriva gozd, prepredajo jo reke, jezera in bistri gorski studenci, kjer se brez skrbi tudi odžejate. Številne ravnice in gore nudijo idealna okolja za kamping in karavaning.

 

Več kot 150 »hotelov pod milijon zvezdami« vam omogoča, da ste 24 ur na dan v stiku z neokrnjeno alpsko, mediteransko, kraško ali panonsko naravo, ki je izjemno bogata s pitno vodo. Ljubitelji počitniškega vrveža lahko obiščete katero od turističnih središč, če pa prisegate na mir in samoto, obiščite kamp na idiličnem podeželju v kaki od vrveža in gneče odmaknjeni vasici. Svoj idealni košček narave boste našli tako tisti, ki želite prenočiti v šotoru, in tisti, ki prisegate na kamping in karavaning. Za pravi luksuz v naravi pa si privoščite glamping ali družinski glamping in noč v neverjetnem udobju preživite v hišicah na drevesu, v vinskih sodih, po indijansko, lesenih hišicah itd.

 

Kampiranje na Bledu, Foto: Nea Culpa
Kampiranje na Bledu, Foto: Nea Culpa

 

Ob vodah, pod gorami ali v mestih

V Sloveniji boste v kampingu in karavaningu lahko uživali na obrobjih mest ali v neokrnjeni naravi. Prvo jutranjo kavo boste lahko spili ob žuborenju potočka, valovanju morja ali pa se odpravili na jutranji tek po neskončnih poteh, ki vodijo mimo jezer, slapov ali kmetij, kjer kmetice navsezgodaj pripravljajo kislo mleko.

Največ priložnosti za kamping in karavaning boste našli na zahodu države, kjer so kampi natreseni vse od obale do Triglavskega narodnega parka. Kampi na vzhodu se pogosto nahajajo v bližini zdravilišč, ki slovijo po izjemnih wellness in zdraviliščnih programih, še posebej pa so zanimiva za počitnice z otroki, ki obožujejo bazene.

 

Romantični vikend ali družinski živžav

Med kampingom in karavaningom v Sloveniji se vam lahko uresničijo tudi najbolj romantični ali najdrznejši družinski načrti. Pravljična narava in gostinska ter wellness ponudba bosta poskrbeli za nepozaben oddih v dvoje, bogata ponudba aktivnosti za otroke in družine pa za to, da bodo počitnice v nepozabnem spominu ostale tudi najmlajšim. Minigolf, košarka, mali nogomet, badminton, namizni tenis, tenis, adrenalinski parki ali klasična otroška igrišča in še kaj … Vse to bo pripomoglo k temu, da si boste tudi vi lahko odpočili.

 

Kampiranje na Bledu, Foto: Arhiv Sava Hotels & Resorts
Kampiranje na Bledu, Foto: Arhiv Sava Hotels & Resorts

 

Za ljubitelje kolesarstva in drugih športov

Kolesarji boste nadvse navdušeni nad kolesarskimi kampi, kjer bodo poskrbeli tako za vas kot za vaše dvokolesno prevozno sredstvo. Lokalni kolesarski navdušenci v kampu, ki okoliške kolesarske poti poznajo kot lasten žep, vam bodo morda izdali še kako lokalno kolesarsko skrivnost.

Neskončne možnosti za edinstvena doživetja pa ponujajo še jadralno padalstvo, rafting, kajaking, kanjoning, adrenalinski parki, bike parki, nordijska hoja, sankanje po travi, smučanje, plezanje, ledno plezanje, pohodništvo in še bi lahko naštevali.

 

Poleti in pozimi

Niste kot večina in se kampinga ter karavaninga radi lotevate tudi pozimi? Kar pridite. Večina kampov sicer obratuje od aprila do oktobra, v vsakem koncu Slovenije pa je še vedno kar nekaj takih, ki so odprti čez celo leto in vas bodo toplo sprejeli tudi v mrzlem vremenu.

 

Za karavaning je dobro poskrbljeno

Z avtodomom lahko Slovenijo raziščete prav do zadnjega kotička. Vašemu udobju je namenjenih več kot 70 specializiranih postajališč oz. počivališč za avtodome z vsemi potrebnimi priključki in sanitarijami. Če jih v delu države, kjer potujete, slučajno ni, ste dobrodošli v vseh običajnih kampih ali na večjih postajališčih ob glavnih cestah. Na podeželju so uredile postajališča za avtodome nekatere turistične kmetije, kjer je ob postanku skoraj obvezna tudi pokušina lokalnih dobrot.

 

Slovenija

na zemljevid

Slovenija je družabna

             
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti