Ocenite ponudbo:

Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan

Naslov:
Lendavska ulica 28, Rakičan 9000 Murska Sobota
Telefon:
02 535 18 96
e-mail:
Vas Rakičan se nahaja približno 1,5 km od Murske Sobote, ob cesti v smeri proti Beltincem in Lendavi. Dvorec Rakičan je večtraktna stavba z značilnimi prvinami renesančne, v baroku prezidane arhirtekture. Sedanja obnova vrača traktom radoživost in Rakičan spet predstavi kot prijetno podeželsko grajsko stavbo, obdano z imenitnim parkom. Ohranjena so številna eksotična drevesa, tu pa je tudi ovalna, neogotsko zasnovana grajska kapela. 
Za začetnike, pa tudi tiste, ki si želijo poglobiti znanje jahanja, je organizirana šola jahanja, možen pa je tudi najem konj za turistično ježo. Tisti, ki se jim jahanje zdi prezahtevno, se lahko na ogled okolice popeljejo s kočijo, da pa najmlajši ne bi bili prikrajšani, se lahko odpeljejo v svoj pravljični svet z otroškim vlakcem. Enkrat letno organizirajo tridnevni turnir v preskakovanju ovir, zelene površine pa je mogoče tudi najeti za razne športne prireditve, tekmovanja in druga srečanja. Rakičanu vdihuje življenje še vinska klet, kjer se bodoči strokovnjaki uče izdelave žlahtne kapljice. V dvorcu deluje Raziskovalno izobraževalno središče, ki prireja razne delavnice ter predavanja  ter ima na razpolago moderno opremljene predavalnice. Dvorec nudi tudi namestitvene kapacitete.RIS Dvorec Rakičan razpolaga z 29 nočitvenimi kapacitetami. Sobe so eno, dvo in tro posteljne. Možen je tudi voden ogled dvorca in grajskega parka, ki traja približno 1,5 ure. V Dvorcu Rakičan vam ponujajo različne storitve, ki si jih lahko ogledate na spodnji povezavi: http://www.ris-dr.si 


Dvorec Rakičan 
Lendavska 28, Rakičan 
9000 
Murska Sobota 
Telefon : 02 535 18 196 
Telefon 2 : 051 386 557 
Faks : 02 535 18 97 
E-pošta :  
Spletna stran : www.ris-dr.si 


vodeni
individualni
Brezplačno
Urejen dostop za invalide
GPS Northing (N) : 46,6468 
GPS Easting (E) : 16,194 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : MO Murska Sobota | 02 525 16 50 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti