Ocenite ponudbo:

Mokrice, Grad Mokrice

Naslov:
Rajec 4, Brežice, 8261 Jesenice na Dolenjskem
Telefon:
07 457 42 40, 07 493 67 00
Faks:
07 495 70 07, 07 493 50 05
e-mail:
Na vzpetini ob avtocesti, ki pelje od vzhoda proti Brežicam in Ljubljani, se nahaja Hotel Golf Grad Mokrice.

Grad Mokrice je bil v pisnih virih prvič omenjen leta 1444. Ime gradu izvira iz besede 'mokrota' - močvirnato območje. Na griču, kjer stoji današnji grad, je v rimskih časih stala rimska utrdba Romula. Simbol (grb) gradu je vrana s  puščico v vratu. O gradu krožijo številne legende, pisne dokaze o zgodovini gradu pa naj bi skupaj z ostalimi grajskimi listinami uničil njihov lastnik Nikolaj Tolentin Auersperg ( 1753-1806 ).

V 16. stoletju so grad temeljito prezidali in razširili s štirimi različnimi obodnimi trakti. Ti oklepajo notranje arkadirano dvorišče nepravilne tlorisne oblike. Zunaj celoto varujejo izstopajoči valjasti renesančni stolpi. Na dvorišču je ohranjen kamnit vodnjak s krono iz kovanega železa in kipi štirih letnih časov, ki so bili preneseni iz parka. Na travnem robu ob gradu je kapela, ki je znotraj okrašena s štukom. Grajsko dvorišče je prosto dostopno čez ohranjen kamnit most in del dvižnega mostu. Ogledati si je mogoče več kron vodnjakov in v pročelje vzidane antične nagrobnike.

Znotraj gradu je za javnost na voljo nekaj gostinskih prostorov, drugi služijo kot hotel. Grad je danes preurejen v hotel visoke kategorije. V neposredni bližini je igrišče za golf z 18 luknjami, ki se razprostira na 70 ha površine v dolžini 5850 m. Okolico gradu krasi mogočen, 200 let star angleški park, ki ponuja sprehajalcem zavetje pred sončno pripeko.

 
Recepcija Hotela Golf Grad Mokrice je odprta 24 h. 


vodeni
individualni
GPS Northing (N) : 45,8586 
GPS Easting (E) : 15,676 

Rajec

Kraj: Rajec
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

Skrbnik : Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice | 05 90 83 790 | | www.discoverbrezice.com...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti