Ocenite ponudbo:

Brežice, Vodovodni stolp

Naslov:
Bizeljska cesta 8250 Brežice
Vodovodni stolp je najprepoznavnejša točka mesta. Vertikala nas spremlja že od daleč in vabi v mesto, ki je bilo več stoletij znano kot "važno trgovsko mesto". Leta 1914 je bil zgrajen za potrebe mestnega vodovoda. Visok je 46 metrov, v večjem delu je okrogel, na vrhu pa ga zaključuje osmerokotni rezervoar, ki je postavljen na šesnajstih konzolah. Stolp krasijo trije manjši balkoni. Postavljen je na vogalu osrednje, "vhodne ulice" - Bizeljske ceste in Ulice stare pravde - gase - ulice obrtnikov. Sloni na ostankih mestnega obrambnega obzidja. Spomenik tehničnega napredka začetka 20.stoletja in zanimivega reševanja preskrbljenosti z vodo v ravnini ima danes funkcijo ter utrjen status simbola Brežic.

 
Danes je v njemu kavarna, ki ima tri nadstropja. Dekorirana je z originalnimi starimi inštumenti ( radiji, gramofoni...) Je edina tovrstna kavarna v Evropi, zato je vredna ogleda.

Delovni čas:
Od ponedeljka do sobote od 6.00 do 1.00
Nedelje in prazniki od 8.00 do 1.00

Ob vikendih možnost podaljšanja. 


individualni
Brezplačno
GPS Northing (N) : 45,9064 
GPS Easting (E) : 15,5944 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

     
Skrbnik : Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice | 05 90 83 790 | | www.discoverbrezice.com...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti