Aktualno in PR kontakti

19 Julij 2012
Povezava med turizmom in športom je močna, pogosto pa sta eden od drugega tudi odvisna. Olimpijske igre predstavljajo priložnost za boljšo prepoznavnost Slovenije in njene turistične ponudbe, tako na britanskem kot tudi na globalnem trgu. Dogodek svetovnih razsežnosti vzbuja pozornost ljubiteljev športa in vseh ostalih, ki spremljajo dogajanje.

Zaradi izjemne pomembnosti dogodka želi tudi med letošnjimi olimpijskimi igrami v Londonu Slovenska turistična organizacija (STO) čim bolj opozoriti na Slovenijo in slovenski turizem. Predstavitev Slovenije bo potekala v Team Slovenia London Pub, katerega v Londonu v času olimpijskih iger upravljajo Pivovarna Laško, Urad vlade za komuniciranje (UKOM) in Olimpijski komite Slovenije (OKS).

STO se pridružuje pri notranji opremi pub-a, podporo pri dogodkih in komuniciranju. Predstavitev slovenskega turizma v pubu namreč poteka na ravni notranje opreme z nacionalno in turistično znamko I feel Slovenia ter promocijskimi materiali in tudi preko dogodkov. Notranjost povezuje zgodba Slovenia – green, active, healthy, skozi katero se Slovenija predstavlja kot zelena destinacija za aktivne in zdrave počitnice. Ta zgodba ni le zelena nit slovenskega turizma, ampak ga tudi povezuje z letošnjim športnim dogajanjem.

Tine Murn, vodja informativnega urada STO v Londonu, bo med olimpijskimi igrami sodeloval pri organizaciji sprejemov in vabljenju novinarjev, agentov ter drugih poslovnih partnerjev slovenskega turizma na sprejeme, ki bodo potekali v Team Slovenia London Pub. V pubu bodo slovensko zgodbo spoznali novinarji in poslovni partnerji, prav tako pa tudi naključni obiskovalci.

STO aktivno podpira OKS pri komuniciranju nastopov slovenskih športnikov v različnih medijih, kot so socialnih medijih, Foursquare, sporočilih za javnost, TTA novicah na www.tta.si in drugih. Prav tako nudi informacije slovenskim novinarjem, ki poročajo o dogajanju v Londonu. vlade za komuniciranje in v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije čim bolj opozoriti na Slovenijo, slovenski turizem in seveda slovenske športnike.

Slovenija je družabna

             
Raziskuj Slovenijo
več
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti