Aktualno - EDEN

24.04.2015
Delavnica EDEN mreže v Sloveniji na temo Športni in kulturni turizem v EDEN destinacijah

09. aprila 2015 je v Ljubljani potekala delavnica EDEN mreže v Sloveniji na temo Športni in kulturni turizem v EDEN destinacijah. Delavnico športnega turizma v EDEN destinacijah je vodila dr. Maja Uran Maravić, ki je predstavila izsledke analize strateških usmeritev športnega turizma v Sloveniji s poudarkom na EDEN destinacijah. Kulturni turizem v Sloveniji je predstavila dr. Sonja Sibila Lebe, ki je za posamezne EDEN destinacije podala priporočila in predloge za razvoj kulturnega turizma. Delavnica je bila usmerjena v spoznavanje športne in kulturne ponudbe EDEN destinacij, spoznavanje dobrih praks ter napotkov za nadaljnji razvoj.

27.11.2014
Pozitivno ocenjena prijava SPIRIT Slovenija na razpis EDEN - Evropske destinacije odličnosti

Prijava SPIRIT Slovenija na razpis EDEN 2014 je bila pozitivno ocenjena s strani Evropske komisije, čemur sledi proces podpisovanja sporazuma o sofinanciranju. Po predvidoma uspešnem in zaključenem postopku podpisovanja sporazuma se pričakuje začetek projekta EDEN 2014 v februarju ali marcu 2015. V okviru projekta, katerega tema bo turizem in lokalna gastronomija, je predviden izbor nove, že šeste destinacije odličnosti v Sloveniji, ki se bo pridružila mreži več kot stotih destinacij odličnosti v Evropi.
18.11.2014
Delavnica EDEN mreže v Sloveniji na temo gastronomije

13. novembra 2014 je potekala v Laškem delavnica EDEN mreže v Sloveniji na temo gastronomije v ponudbi EDEN destinacij. Delavnico je vodil prof.dr. Janez Bogataj, ki je na zanimiv in zelo poučen način predstavil gastronomijo in kulinariko v Sloveniji s poudarkom na ponudbi v EDEN destinacijah. Delavnica je bila usmerjena v spoznavanje gastronomske ponudbe EDEN destinacij, spoznavanje dobrih praks ter napotkov za nadaljnje delo. EDEN destinacije v Sloveniji so predstavile svoje gastronomske in kulinarične ponudbe, še posebno se je izkazala gostiteljica delavnice, destinacija Laško, ki je obširno predstavila svojo gastronomsko usmeritev v treh sklopih - med, zelišča in pivo, ter s tem poskrbela za razstavo na delavnici. Udeleženci delavnice so se seznanili tudi z zeleno shemo slovenskega turizma SLOVENIA GREEN.


06.11.2014
Srečanje mreže evropskih destinacij odličnosti

21. oktobra 2014 je bilo v Bruslju 9. letno srečanje mreže Evropskih destinacij odličnosti – EDEN Network, na katerem so se zbrali predstavniki EDEN destinacij, ki so vključene v evropsko EDEN mrežo. Srečanje je bilo usmerjeno v nadaljnje odkrivanje koristi mreženja in delovanja v EDEN mreži s poudarkom na novih trendih v turizmu. Izpostavljena sta bila pomen trženja preko socialnih medijev ter inovativnost v promociji destinacij. Slovenijo so zastopali predstavniki EDEN destinacij, vključenih v evropsko mrežo, ter predstavnik javne agencije SPIRIT.
02.09.2013
CENTER RINKA nagrada na natečaju za trajnostno gradnjo v Alpah

Center RINKA je v švicarskem Bernu prejel 3. nagrado na natečaju za trajnostno prenovo in gradnjo v Alpah "Constructive Alps"

Za Center Rinka, ki je prejel tretjo nagrado med 400 objekti, je žirija zapisala, da objekt sicer nima visoke energetske učinkovitosti, tako kot večina ostalih, se mu pa med štiristo projekti ni mogla izogniti ker kvalitativno izstopa v prostorskem in socialnem smislu ter je izjemen primer urbane revitalizacije degradiranih alpskih naselij.

Več informacij je v prilogi.
CENTER RINKA nagrada na natečaju za trajnostno gradnjo v Alpah
02.09.2013
Strokovna ekskurzija EDEN

V okviru letošnjega projekta EDEN smo v sodelovanju z dr. Tanjo Lešnik Štuhec organizirali strokovno ekskurzijo v Avstrijo za člane slovenske mreže EDEN. Ta šteje 14 slovenskih destinacij – zmagovalk (Laško, Idrija, Reka Kolpa, Solčavsko, Dolina Soče) in finalistk (Radol'ca, Zeleni kras, Velenje, Mežica, Žiče, Bohinj, Destinacija med Pohorjem in Bohorjem, Kozjanski park in Kranj) izborov EDEN.

V Avstriji smo si ogledali kulinarični Vulkanland, vas Werfenweng, kjer smo se seznanili s projektom mehke mobilnosti in obiskali Obirsko jamo v Geoparku Karavanke.
30.08.2013
V avgustu predstavitev EDEN destinacij na Odprti kuhni

Letošnje poletje ljubitelje kulinarike v Ljubljani vsak petek vabi na druženje dogodek ‘Odprta kuhna’.

Gre za kulinarični projekt na prostem, ki na Pogačarjevem trgu združuje več kot 40 različnih gostinskih ponudnikov. Na stojnicah je mogoče okusiti tako tradicionalne slovenske jedi kot tudi mednarodne kulinarične specialitete.

Glede na to, da dogodek poleg domačih obiskovalcev obišče tudi veliko tujih turistov, pri projektu že od samega začetka z informacijskim pultom in promocijo državne znamke I FEEL SLOVENIA sodeluje tudi javna agencija SPIRIT Slovenija. V avgustu smo obiskovalcem na stojnici poleg splošnih turističnih informacij predstavljali tudi projekt Evropske destinacije odličnosti ter destinacije, ki so prejele ta naziv.
26.08.2013
Namigi za pozno poletne in jesenske počitnice v Sloveniji

Pripravili smo nekaj namigov za počitnice v slovenskih EDEN destinacijah (besedilo je v angleškem jeziku).

Preberite več: Newsletter August 2013
05.06.2013
Destinacija Laško prejela naziv Evropska destinacija odličnosti 2013

Laško, 5. junij 2013 – Destinacija Laško – sotočje dobrega je letošnja zmagovalka slovenskega izbora EDEN. Slovenija je tako za Dolino Soče, Solčavskim, Reko Kolpo in Idrijo dobila peto evropsko destinacijo odličnosti. Podelitev naziva Evropska destinacija odličnosti na državni ravni je potekala v sredo, 5. junija 2013 v Laškem. Na evropskem nivoju pa se bo destinacija prvič predstavila novembra 2013 v Bruslju, kjer ji bo naziv podeljen tudi s strani Evropske komisije.  
Sporočilo za javnost
29.04.2013
Slovenija dobila že peto Evropsko destinacijo odličnosti

Destinacija Laško – sotočje dobrega je letošnja zmagovalka slovenskega izbora Evropske destinacije odličnosti (EDEN). Slovenija je tako za Dolino Soče, Solčavskim, Reko Kolpo in Idrijo dobila že peto evropsko destinacijo odličnosti. Uradna podelitev naziva Evropska destinacija odličnosti na državni ravni bo 5. junija 2013. Na evropskem nivoju pa se bo destinacija prvič predstavila jeseni v Bruslju, kjer ji bo naziv podeljen tudi s strani Evropske komisije. 
Izbrana Evropska destinacija odličnosti
05.04.2013
Tri destinacije se potegujejo za naziv Evropska destinacija odličnosti 2013


V letošnjem letu
se je za naziv EDEN 2013 potegovalo sedem destinacij, strokovna komisija pa je med prijavitelji izbrala tri finalistke. Zmagovalna destinacija bo znana v začetku meseca maja, v začetku junija pa ji bo na svečanem dogodku, ki bo potekal v izbrani destinaciji, podeljeno tudi priznanje.

Projekt EDEN je eden izmed ključnih strateških projektov sektorja za turizem javne agencije SPIRIT Slovenija, v okviru katerega s pomočjo evropskih sredstev slovenske destinacije spodbujamo k razvoju zelenega turizma, ki upošteva družben, kulturen in okoljski vidik trajnosti. 

Destinacije, ki so zbrale največ točk so (navedeno po abecednem vrstnem redu):
- Laško – sotočje dobrega;
- Radol'ca in
- Zeleni kas.

Več informacij najdete v priponki.
Tri destinacije se potegujejo za naziv Evropska destinacija odličnosti 2013
21.02.2013
Informativni dan EDEN

Javna agencija SPIRIT Slovenija je za vse zainteresirane destinacije organizirala informativni dan v sredo, 13. februarja 2013 na sedežu agencije v Ljubljani.

Predstavitev projekta z informativnega dne si lahko ogledate spodaj.
EDEN 2013
07.02.2013
Naslednji teden informativni dan za prijavo na razpis EDEN 2013

SPIRIT Slovenija, javna agencija bo v okviru projekta EDEN (European Destinations of ExcelleNce oz Evropske destinacije odličnosti) že peto leto izbrala Evropsko destinacijo odličnosti 2013 v Sloveniji. Tema letošnjega izbora je DOSTOPNI TURIZEM.

Vse zainteresirane vljudno vabimo na INFORMATIVNI DAN, ki bo v sredo, 13. februarja  2013 ob 12. uri na sedežu javne agencije SPIRIT Slovenija (stavba GZS, Dimičeva 13, drugo nadstropje). Vašo prisotnost prosim sporočite na telefonsko številko 01 5898 578 (Manca Avsec) ali na elektronski naslov manca.avsec@spiritslovenia.si, najkasneje do torka, 12. februarja 2013.

Rok za oddajo prijav je 1. marec 2013.  

Več informacij o projektu in razpisno dokumentacijo najdete TUKAJ. Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na elektronskem naslovu manca.avsec@spiritslovenia.si ali na telefonski števili 01 5898 578.
05.02.2013
Iščemo evropsko destinacijo odličnosti 2013 v Sloveniji!

SPIRIT Slovenija, javna agencija (v nadaljevanju SPIRIT) v okviru evropskega projekta EDEN (European Destinations of ExcelleNce oziroma Evropske destinacije odličnosti) objavlja razpis za izbor Evropske destinacije odličnosti 2013 v Sloveniji. Tema letošnjega izbora je Dostopni turizem.

SPIRIT vabi k sodelovanju destinacije, ki razvijajo dostopno turistično ponudbo ter prispevajo k celovitemu oživljanje lokalnega okolja na trajnosten način in k povečanemu obisku čez vse leto.

Dostopni turizem omogoča osebam s posebnimi potrebami in starostnikom, da funkcionalno neodvisno, pravično in z dostojanstvom lahko koristijo turistične produkte. Vrste dostopnega turizma so:
• dostopni turizem za gibalno ovirane osebe (invalidi na invalidskih vozičkih, tisti, ki potujejo z otroki v otroških vozičkih),
• dostopni turizem za senzorno ovirane osebe (slepi in slabovidni, gluhi in naglušni),
• dostopni turizem za osebe z intelektualnimi in psihičnimi ovirami,
• dostopni turizem za starostnike,
• dostopni turizem za osebe, ki jim je turizem težje dostopen iz drugih razlogov (diabetes, alergije, vegetarijanstvo, veganstvo itd.).


Rok za oddajo prijav je 1. marec 2013. Razpisna dokumentacija je objavljena na spletnem naslovu www.slovenia.info/eden2013.

Vse zainteresirane vljudno vabimo na informativni dan, ki bo v sredo, 13. marca 2013, ob 12. uri na sedežu SPIRIT v Ljubljani (stavba GZS, Dimičeva 13, drugo nadstropje).

Povabilo k oddaji prijav
05.02.2013
Osnovne informacije o dostopnem turizmu
Dostopni turizem je razvijajoče turistično področje, ki omogoča ljudem, ki potrebujejo večjo dostopnost, neodvisno in dostojanstveno uporabo turističnih storitev in produktov. Po podatkih Zavoda Premiki splošno povpraševanje po dostopnem turizmu zajema 127,5 milijonov ljudi ali 80. milijard evrov. Prvi zametki razvoja dostopnega turizma v Sloveniji so povezani z zdravilišči in predvsem rehabilitacijo invalidnih oseb v njih, ne pa toliko s turistično ponudbo za invalide.

V letu 2013 je dostopni turizem tema projekta Evropske destinacije odličnosti (EDEN). Več o razpisu si lahko preberete TUKAJ.
Predstavitev
Srečanje EDEN destinacij v Bruslju

V torek, 23. 10. 2012 so se v Bruslju ponovno srečale Evropske destinacije odličnosti na konferenci Skupaj močnejši, na katero so bile prvič povabljene tudi vse finalistke izborov EDEN v preteklih letih. Evropska komisija se je namreč odločila razširiti mrežo Evropskih destinacij odličnosti in k priključitvi povabiti tudi vse finaliste izborov EDEN.

Mreža EDEN je bila oblikovana leta 2008, ko so se s podpisom Bruseljske deklaracije združile zmagovalne destinacije prvih dveh izborov, ki vsako leto k pridružitvi povabijo nove zmagovalke. Mreža danes šteje že 98 članic, ki se s podpisom deklaracije zavežejo k medsebojnemu sodelovanju in izmenjavi informacij ter znanj s področja turističnega razvoja. Na letošnji konferenci v Bruslju so bile k podpisu deklaracije povabljene tudi vse finalistke preteklih izborov. V evropsko mrežo EDEN so se tako včlanile tudi slovenske finalistke: Tolmin-Kobarid (finalist 2009), Od Pohorja do Bohorja (finalist 2010), Velenje (finalist 2010 in 2011), Bohinj (finalist 2010), Mežica (finalist 2011) in Žiče (finalist 2011).

Na fotografiji: slovenski predstavniki EDEN mreže
Prvi In Your Pocket vodnik po slovenskih EDEN destinacijah

Slovenske EDEN destinacije skoraj vse beležijo rast števila prenočitev, še posebej tujih turistov. Dolina Soče, Solčavsko, reka Kolpa in Idrija so destinacije, ki si v Sloveniji in tujini svoje mesto utirajo v zadnjem desetletju, še posebej pospešeno pa ravno v zadnjih letih, tudi skozi EDEN mrežo in njeno promocijsko podporo.

Letošnje leto je znotraj projekta EDEN namenjeno promociji že obstoječih EDEN destinacij. Novost med promocijskimi orodji je prvi In Your Pocket vodnik po slovenskih EDEN destinacijah.

Vodnik bo izšel v kratkem v 30.000 izvodih. Na voljo bo v angleškem jeziku na različnih lokacijah, med drugim tudi v slovenskih EDEN destinacijah, torej v dolinah Soče in Kolpe, na Solčavskem in v Idriji.


Vodnik si lahko ogledate v prilogi ali na spletni strani In Your Pocket, kjer je Slovenija tudi sicer že dobro zastopana in predstavljena.

EDEN Slovenia In Your Pocket
Namigi za pozno poletne in jesenske počitnice v Sloveniji

Pripravili smo nekaj namigov za počitnice v slovenskih EDEN destinacijah (besedilo je v angleškem jeziku).

Preberite več: Newsletter August 2012

Nova brošura EDEN 2012

Izdali smo novo brošuro EDEN 2012, v kateri so predstavljene vse dosedanje zmagovalke projektov EDEN 2008 – 2011 (Dolina Soče, Solčavsko, Reka Kolpa, Idrija). Brošura je na voljo v 5 jezikih – slovenskem, angleškem, nemškem, italijanskem in francoskem.

Brošura   slo
Brošura   ang
Brošura   nem
Brošura   ita
Brošura   fra
Novosti v slovenskih EDEN destinacijah (julij 2012)

Pripravili smo novosti o slovenskih EDEN destinacijah za tuje medije (besedilo je v angleškem jeziku). 

Preberite več: Monthly press news July 2012.
Dediščina živega srebra v Idriji vpisana na seznam UNESCO svetovne dediščine

Unescov odbor za svetovno dediščino je v Sankt Peterburgu 30. junija oznanil vpis dediščine živega srebra Idrije in Almadena na listo svetovne kulturne in naravne dediščine pod UNESCO okriljem.

Dediščina živega srebra slovenske Idrije in španskega mesta Almaden bo tako odslej našla svoje mesto na seznamu največjih kulturnih spomenikov vsega človeštva. Vpis na seznam UNESCO je plod šestletnih intenzivnih skupnih prizadevanj Idrije in države Slovenije ter španskih partnerjev.

Skupna nominacija Slovenije in Španije se je osredotočala na tehniško dediščino, povezano z rudišči v Idriji in Almadenu, kjer sta bila do nedavnega aktivna največja rudnika živega srebra na svetu in ki najbolj reprezentativno predstavljata pomen rudarstva in z živim srebrom povezanih tehnologij ter industrij. V Idriji se je tehnologija razvijala na osnovi sodelovanja med znanostjo in gospodarstvom, od tam pa so prišli tudi številni izumi s področja rudarstva.

Za strokovno skupino v Idriji, ki je pripravljala vsebino nominacije, je vpis na seznam svetovne dediščine veliko priznanje, hkrati pa priložnost za večjo prepoznavnost in promocijo Idrije in njene dediščine.


Leta 2011 je Idrija prejela naziv evropske destinacije odličnosti EDEN zaradi kakovostnega oživljanja objektov nepremične kulturne dediščine, namenjanja turistične vsebine in pomenov ter spodbudile oživljanje lokalnega okolja na trajnosten način. Tako naziv EDEN destinacije kot tudi uvrstitev na seznam UNESCO za Idrijo in tudi za celotno Slovenijo še dodatne možnosti za povečanje prepoznavnosti med turisti, ki cenijo naravno in kulturno dediščino.

Nizozemski in belgijski novinarji odkrivajo slovenske EDEN destinacije

V okviru letošnjega projekta Evropske destinacije odličnosti – EDEN, katerega namen je promocija že izbranih destinacij odličnosti in projekta, je STO v juniju 2012 organizirala študijsko potovanje po slovenskih EDEN destinacijah – Dolini Soče, Solčavskem, Reki Kolpi in Idriji za skupino nizozemskih in belgijskih novinarjev.

Skupina novinarjev je v 5 dneh obiskala vse 4 destinacije. V Dolini Soče (EDEN 2008) so si ogledali Velika korita Soče, Trdnjavo Kluže, Kobariški muzej, predstavniki destinacije so jim predstavili Triglavski narodni park in Pot miru, po reki Soči pa so se spustili z raftom. V Idriji (EDEN 2011) so si ogledali mestno jedro, obiskali grad Gewerkenegg in Kanomeljske klavže, se spustili v Antonijev rov, se sprehodili po Krajinskem parku Zgornja Idrijca, ob rečnem kanalu Rake mimo Kamšta in botaničnega vrta do Divjega jezera, predstavniki destinacije pa so pripravili tudi prikaz izdelave tradicionalnih Idrijskih žlikrofov in klekljanja. V destinaciji Reka Kolpa (EDEN 2010) si je skupina ogledala mestno jedro Črnomlja in Metlike, degustirala vina, obiskali so tradicionalni folklorni festival Jurjevanje in se z raftom spustili po reki Kolpi, predstavniki destinacije pa so prikazali pripravo tradicionalne Belokranjske pogače. Na koncu so novinarji obiskali še destinacijo Solčavsko (EDEN 2009), kjer so obiskali večnamenski center za trajnostni razvoj območja - Center Rinka in si ogledali razstavo ter predstavitveni film destinacije, se sprehodili po dolinah Robanov kot in Logarski dolini do slapa Rinka, se zapeljali po Solčavski panoramski cesti, predstavniki destinacije pa so jim predstavili krajinski park Logarska dolina in turistično ponudbo destinacije.
Pregled destinacij EDEN

V okviru letošnjega projekta EDEN, katerega namen je promocija že izbranih destinacij odličnosti in projekta samega, načrtujemo tudi izvedbo pregledov slovenskih destinacij odličnosti.

Cilj pregledov je preveriti stanje na terenu in skozi razpravo s predstavniki destinacij ugotoviti kateri so ključni dosežki destinacij v času od prejema naziva EDEN in kateri so ključni izzivi za prihodnost.

V maju smo bili na Solčavskem in Reki Kolpi, v juniju pa v Dolini Soče in Idriji.
Tema odličnosti za leto 2013
Evropska komisija je skupaj z državami članicami in državami kandidatkami že izbrala temo odličnosti za leto 2013, in sicer »Dostopni turizem« (Accessible Tourism) ter objavila nov razpis EDEN 2012/2013. STO se je na razpis že prijavila in v kolikor bo Sloveniji tudi tokrat projekt odobren, bo STO aktivnosti izbora na državni ravni pričela izvajati v začetku leta 2013. Vse informacije pa bodo objavljane na spletnih straneh www.slovenia.info/eden.


Pod pojmom dostopni turizem razumemo vse vrste dostopnosti od fizičnih do družbenih. Turizem, posamezne turistične zvrsti, turistični programi in turistične vsebine (dogodki, prireditve, atrakcije, naravni in kulturni spomeniki idr.) morajo biti enakovredno dostopni vsakemu ali vsaki skupini, ne glede na fizično antropološke omejitve, invalidnost, starost, družbeno pripadnost oz. družbeni in /ali ekonomski položaj.


Aktivnosti STO v letu 2012
STO v okviru letošnjega projekta EDEN izvaja razne komunikacijske aktivnosti z namenom promocije slovenskih EDEN destinacij (4 zmagovalk – Doline Soče, Solčavskega, Reke Kolpe in Idrije, ter v določeni meri 11 finalistk). 


Glavne aktivnosti v okviru projekta so:
Predstavitve na tujih sejmih na Dunaju, v Bruslju, Utrechtu in Berlinu;
Študijska potovanja po slovenskih EDEN destinacijah (za informatorje slovenskega turizma in predstavnike slovenskih EDEN destinacij; za organizatorje potovanj v okviru borze SIW; za nizozemske in belgijske novinarje - sredi junija 2012)
- Priprava EDEN vodnika In Your Pocket (v pripravi)
- Izdelava EDEN stojal za promocijski material vseh destinacij (v izdelavi)
Obisk strokovne komisije in pogovor s predstavniki destinacij EDEN o stanju v posameznih destinacijah in možnostih za razvoj
Promocija in oglaševanje preko komunikacijskih kanalov STO (spletne strani EDEN, socialni mediji, mesečne novice, sporočila za javnosti, revija Tur!zem ipd.)

03.10.2011
Svečana podelitev priznanj EDEN 2011 v Bruslju
Podelitev nagradeDestinacija Idrija je 27. 9. 2011, na slovesnosti v Bruslju tudi uradno prejela naziv Evropska destinacija odličnosti. Nagrado sta ji podelila predstavnik Evropske komisije Diego Canga Fano in predstavnica poljskega  Ministrstva za turizem in šport Katarzyna Sobierajska.

Na srečanju predstavnikov mreže EDEN  28. 9. 2011 pa se je Idrija s podpisom Bruseljske deklaracije priključila evropski EDEN mreži kot četrta slovenska destinacija odličnosti.

Na srečanju so predstavniki evropskih destinacij odličnosti s podpisom statuta uradno sprejeli novo mrežo EDEN destinacij. Na srečanju v Meliehi na Malti aprila 2011 so se člani mreže namreč soglasno odločili oblikovati novo mrežo z novim organizacijskim modelom in načrtom skupnih aktivnosti. K novi mreži so se pridružile vse štiri slovenske destinacije odličnosti: Dolina Soče, Solčavsko, Reka Kolpa in Idrija.

Več si lahko preberete TUKAJ.
11.08.2011
Evropa svetovna turistična destinacija številka 1 - novi politični okvir za turizem v Evropi
Evropska komisija je pripravila nov politični okvir za turizem v Evropi - Evropa svetovna turistična destinacija številka 1.


Evropska komisija želi s tem sporočilom spodbuditi usklajen pristop za pobude, povezane s turizmom, in določiti nov okvir delovanja, da se poveča konkurenčnost turizma in njegova sposobnost za trajnostno rast. Za dosego teh ciljev zato predlaga številne evropske ali večnacionalne pobude, pri čemer se bo v veliki meri opirala na pristojnosti Unije na področju turizma, kot jih uvaja Lizbonska pogodba.


Celotno besedilo v slovenskem jeziku je objavljeno TUKAJ.

11.08.2011
Prepoznavnost destinacij zmagovalk projekta EDEN
Julija 2011 je bila izvedena raziskava Prepoznavnost destinacij zmagovalk projekta EDEN - Evropska destinacija odličnosti. Glavni cilj raziskave je bil ugotoviti imidž zaznavne komponente dosedanjih zmagovalnih destinacij kot turističnih destinacij ter ugotoviti splošno prepoznavnost projekta EDEN.
Poročilo
Prezentacija
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti