Ocenite ponudbo:

Idrijsko, Cerkljansko

Glavni spominek Idrijskega in cerkljanskega so prav gotovo klekljane idrijske čipke. Dejavnost je prišla v te kraje z rudarskim življem, ki se je naseljeval na območju delovanja nekdanjega rudnika živega srebra v Idriji. Za razvoj klekljanja in predvsem strokovnega klekljarskega znanja je velikega pomena Čipkarska šola v Idriji, ki deluje že od leta 1876. Idrijske čipke imajo zaščiteno geografsko poreklo, njihov razvoj pa zadnja leta poteka tudi v smeri sodobnih klekljanih modnih oblačil in dodatkov.

Mesarstvo Podobnik iz Čepleza nad Cerknim izdeluje vrhunske trajne suhomesnate izdelke, ki se imenujejo čepleški (prvotno šebreljski) želodci. Nadevani želodci zorijo med deščicami v izjemnih naravnih klimatskih pogojih, so zelo mesnati in kalorično uravnoteženi prehranski izdelki. Zato so pogosta gurmanska predjed ali samostojni narezki za najrazličnejše priložnosti. 

Slovenija

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : STO |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti