Ocenite ponudbo:

Beznovci

Info KrajiNastanitveAtrakcijeAktivnostiDogodkiHrana in vinoVeč
180
Število prebivalcev
na podeželju
Zdravilna klima
Beznovci so majhna vasica na obrobju Goričkega. Vas šteje 50 hišnih številk, v katerih živi okrog 180 prebivalcev. Razdeljena je na tri zaselke: Stari Beznovci, Gres in Novi Beznovci.
Skozi vas teče potok, po imenu Potok, ki izvira pri Gradu in se izliva v potok Ledavo v Strukovcih. Poglavitna dejavnost v vasi je kmetijstvo. Kmetje gojijo goveda in prašiče, v vasi pa sta tudi dve piščančji farmi. Kmetje se v glavnem preživljajo s prodajo mleka. Kmetije so precej mehanizirane, tako da je delo nekoliko olajšano. Zavedajo se tudi pregovora: »V slogi je moč.«, zato živijo v dobrih sosedskih odnosih in si med seboj pomagajo. V zimskem času se lotijo starih obrti, kot so pletenje košar in izdelava brezovih in sirkovih metel. Razveseljivo je, da mladi večinoma nadaljujejo šolanje na srednjih in višjih šolah, veliko od njih pa jih ima že službo ali pa si jo še išče, saj se zavedajo, da manjše kmetije ne dajejo dovolj zaslužka.
Vas je ravninska, saj nas od vseh strani obdajajo ravnice, na katerih je veliko skrbno obdelanih polj, imajo pa tudi majhen breg po imenu Lucar. In kaj, če vas pot zanese v Beznovce? Lahko se ustavite v vaški gostilni in si ogledate vzrejo jelenov – damjakov. Znamenitost kraja je nedvomno tudi čudovita vaška kapelica, ki je posvečena zaščitniku gasilcev – Svetemu Florijanu. Na obrobju vasi pa še stoji mlin, ki je v lasti družine Vučak. V mlinu več ne meljejo zrnja, ampak je v njem oljarna, kjer predelujejo bučno olje.
Upamo, da nam je vsaj delno uspelo predstaviti vas in življenje v njej. Tu živijo dobri ljudje, ki vsak po svojih močeh prispeva, da je  vas lepša in bolj urejena. Ponosni so, da lahko preživljajo svojo brezskrbno mladost v tem čudovitem kraju, ker so doma gostoljubni in dobrosrčni ljudje.
 


Avtomobilski promet : Iz Murske Sobote v smeri Černelavci - Polana - Predanovci - Brezovci - Lemerje - Zenkovci - Beznovci Iz Radencev preko Petanjcev - Gederovcev - Cankove do Beznovec. 


GPS Northing (N) : 46,7355 
GPS Easting (E) : 16,0633 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Krajinski park Goričko | 031 354 149 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti