Ocenite ponudbo:

Avber

InfoKrajiNastanitveAtrakcijeAktivnostiDogodkiHrana in vinoVeč
Tiskanje Dodaj v turistični vodič
89
Število prebivalcev
395 m
Nadmorska višina
na podeželju
Avber  prvič omenja rihemberški urbar leta 1502 kot goriško posest. Tik nad vasjo se razprostira prazgodovinsko gradišče Grad z delno ohranjenim obrambnim okopom, razglašeno za kulturni spomenik, severneje pa se nad strmo brežino leve strani Raše nahaja manjše prazgodovinsko gradišče Ošče.
Že od daleč nas pritegne  čebulasti zvonik zelene barve, kar ni ravno tipično za okoliške vasice, ki krasi baročno cerkev sv. Nikolaja iz 17 st.  V notranjosti so vredne ogleda freske Toneta Kralja iz leta 1928. Slike v Avbru veljajo za vrhunec Kraljevega cerkvenega slikanja. V spomin na mlin v dolini Raše, je župnik Šček dal vzidati mlinsko kolo pod okno cerkve.
 


Avtomobilski promet :
S ceste Sežana – Senožeče v Štorjah zavijemo levo in še enkrat levo proti Štanjelu, skozi Kazlje, v Dobravljah naravnost do odcepa desno za Avber

S ceste Sežana – Nova Gorica v Križu zavijemo desno, skozi Šepulje, v Dobravljah levo in pridemo do odcepa desno za Avber

 


GPS Northing (N) : 45,7793 
GPS Easting (E) : 13,8747 
Fotografije
Skrbnik : Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana | 05 764 02 50 | | last modified: 28.01.2015
na zemljevid
GPS N: 45,7793
E: 13,8747
Destinacija: Kras
Kraj: Avber

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti