Ocenite ponudbo:

Loška dolina

InfoKrajiNastanitveAtrakcijeAktivnostiDogodkiHrana in vinoVeč
Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Turistični informacijski center:TIC Lož
Cesta 19. oktobra 49, Lož
++ 386 8 160 28 53
580 m
Nadmorska višina
Loška dolina je kraška globel, ki jo z vseh strani obdajajo visoki hribi, z najvišjim Snežnikom (1796 m) na jugu, na jugovzhodu pa se zlagoma povzpne na planoto Babno polje, od koder nas pot vodi naprej proti hrvaškemu Kvarnerju. Številne naravne in kulturne znamenitosti privabljajo ljudi iz vseh koncev Evrope.
23 krajev poseljuje to precej veliko kraško dolino. Vsekakor sta največja med njimi Stari trg, ki je tudi občinsko središče in Lož, ki že od leta 1477 nosi pravice mesta.
V daljni zgodovini je bila za tedanje razmere precej poseljena, kar izpričujejo številana arheološka najdišča. Med njimi je najbolj opazno nahajališče ostankov Terpo na bližnjem hribu  Ulaka. Tu, od koder je lepo razgledišče po celi dolini, stoji velik impozanten spomenik žrtvam fašizma.
Čeprav ti kraji že vrsto let uživajo sloves industrijsko razvitega območja saj jih odlikuje visoka zaposlenost v industriji, ki se uspešno kosajo s svetovno tehnološko konkurenco, pa še vedno najdemo kotičke ostankov tradicionalne kmečke nostalgije.
 


GPS Northing (N) : 45,7 
GPS Easting (E) : 14,4763 

Na lepše 

Skrbnik : RDO Postojnska jama - Zeleni Kras | 05 71 12 249 | | last modified: 22.01.2015
na zemljevid
GPS N: 45,7
E: 14,4763
Destinacija: Kras

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti