Ocenite ponudbo:

Sinji vrh

Info KrajiNastanitveAtrakcijeAktivnostiDogodkiHrana in vinoVeč
Turistični informacijski center
TIC Ajdovščina
Cesta IV. Prekomorske 61a, 5270 Ajdovščina
++386 5 365 91 40
1002 m
Nadmorska višina
na podeželju
v planinah
Zdravilna klima
Povprečna poletna temperatura: 10 °C
Povprečna zimska temperatura: 0 °C
Število sončnih dni na leto: 200
Število deževnih dni na leto: 150
Gosta, ki prvič obišče Sinji vrh, očara čudovit razgled po Vipavski dolini, ki se razširi vse tja do Benetk in Istre. Na višini dobrih 1000 metrov lahko doživi še marsikaj prijetnega: nekateri se sem gor le umaknejo iz doline v vročih poletnih dneh, drugi uživajo v pohajkovanju po neskončnih gozdnih pešpoteh, tretji jadrajo s padali, kolesarijo in streljajo z lokom. Svoj prostor so našli tudi športni plezalci, ki so v bližini odkrili stene za plezanje. Sinji vrh je tudi odlično izhodišče za oglede bližnjih zanimivosti: jam, vrtač, škrapelj, ledenic, Smrekove drage, Otliškega okna, kamnitega stebrastega znamenja v obliki svetilnika ob glavni cesti na Predmeji ter drugih zanimivosti.
 


Točka odličnosti : Turistična kmetija Sinji vrh je znana gostiteljica različnih ustvarjalnih delavnic, med njimi sta zagotovo najpomembnejši Slovenia odprta za umetnost in Umetniki za Karitas.
 
Umetniki so domačiji Sinji vrh pustili svoj pečat, opazen že na daleč. Znotraj kmetije pa si lahko ogledate bogato zbirko del, ki so se nabirala skozi leta gostovanj umetniških kolonij.
 


Avtomobilski promet : Do Sinjega vrha lahko pridete s dveh smeri:
Iz Ljubljane proti Logatcu, od tam pa skozi Črni vrh do Cola, kjer zavijete proti Predmeji. Na Otlici vas bo smerokaz ob cesti opozoril, kje morate zaviti na Sinji vrh.
Druga možnost: izhodišče Ajdovščina - Lokavec - Predmeja - Otlica - Sinji vrh.
 
Brez avtomobilskega prometa : Do Sinjega vrha se lahko povzpnete tudi peš. Za ljubitelje daljših tur priporočamo izhodišče v Ajdovščini - izvir Hublja - planinske poti so dobro označene.
Če pa se radi sprehodite na krajših prograh, potem si za izhodišče poti izberite Otlico, avtomobil lahko parkirate pri cerkvi sredi vasi, od tam pa vas bo pešpot peljala mimo Otliškega okna, kozjerejske kmetije Angela Vidmarja in mnogih naravnih ter kulturnih znamenitosti Gore na Sinji vrh.
 


Turistično društvo : Turistično društvo Okno 
031 229 876 
 
www.td-okno.si 
GPS Northing (N) : 45,908 
GPS Easting (E) : 13,9354 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : TIC Ajdovščina | 05 365 91 40 | | www.tic-ajdovscina.si...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti