Ocenite ponudbo:

Nova Gorica

InfoKrajiNastanitveAtrakcijeAktivnostiDogodkiHrana in vinoVeč
Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Nova Gorica
Turistični informacijski center:Turistični informacijski center Nova Gorica
Delpinova 18 b
+386 5 330 46 00

TIC 1:Turistična zveza Nova Gorica
Ul. tolminskih puntarjev 4
+386 5 330 46 02; +386 5 330 46 04
92 m
Nadmorska višina
Nova Gorica, mestece ob meji z Italijo, že dobrih šest desetletij predstavlja srce sončne Goriške. Nastala je po drugi svetovni vojni kot nadomestek Gorici, ki je ostala za mejo. Mesto z blago klimo, zeleno in cvetoče vse leto, mlado in živahno, je prijazno domačinom in obiskovalcem z vseh koncev sveta. Je tako rekoč mlajša sestra Gorice, s katero prihodnost pišeta skupaj. Kot edinstven primer v Evropi dve mesti stojita tik ob meji, a brez mejnih prehodov ter v vedno večjem sožitju na vseh ravneh.


Nova Gorica je mesto vrtnic. To je privlačno mesto zabave, saj v vseh letnih časih različna prizorišča pod streho ali na prostem ponujajo bogat izbor dogodkov. Koncerti, festivali, gledališke predstave, sejmi, razstave in druge kulturne, kulinarične in etnološke prireditve bogatijo življenje domačinov in gostov. Nova Gorica je tudi igralniško mestece, ki v dveh zabaviščnih centrih in več igralnih salonih nudi zabavo z najsodobnejšimi igrami na srečo. Prijetno vzdušje se dopolnjuje z vrhunsko kulinarično in prenočitveno ponudbo ter storitvami za dobro počutje. Nočni lokali privabljajo mnoge, ki iščejo zabavo ob prijetnem druženju. Konferenčni prostori in oprema pa omogočajo organizacijo različnih dogodkov za poslovni turizem. Nova Gorica je prikladno izhodišče za pristno doživljanje zanimivosti in znamenitosti v mestu ter njegovi neposredni okolici.


Novo Gorico s severovzhoda pred mrzlimi vetrovi branita Trnovska in Banjška planota, čudovit svet s popolnoma drugačnim podnebjem, poln ljudskega izročila in naravnih znamenitosti, ki na svoj poseben način bogatijo pohodniške cilje. Željni miru bodo navdušeni nad široko razprostranjenim Trnovskim gozdom, ki vabi na kolesarske poti in planinske steze. Zeliščni center Grgarske Ravne ljubiteljem rastlinstva ponuja spoznavanje pridelovanja, predelave in uporabe zelišč.
Proti vzhodu se razliva vinorodna in zelena Vipavska dolina. V teh prijaznih krajih je doma odlično vino, avtohtone sorte kot zelen, pinela in klarnica, ki se odlično prilegajo k okusnim vipavskim jedem. Doživite jih lahko v gostoljubnih kleteh, na osmicah in v turističnih kmetijah, gostilnah, restavracijah, pa tudi na etnološko obarvanih prireditvah, ki oživljajo nekdanje šege in navade, tako praznične kot delovne.
 


Točka odličnosti : Igralnice za velike in male igralce z zabavo. 


Avtomobilski promet :
V Novo Gorico boste lahko prišli iz različnih smeri:
 
- iz Bovca: do Kobarida po cesti 203, nato na 102 in nadaljevanje do Nove Gorice po cesti 103.
- iz Ljubljane: do Razdrtega po avtocesti E70/A1, nato po hitri cesti H4 do Šempetra pri Gorici in nato do Nove Gorice po cesti 103.
iz Kopra: hitra cesta H5 do Črnega Kala, nato avtocesta A1 do Razdrtega. Od tu hitra cesta H4 do Šempetra pri Gorici in po cesti 103 do Nove Gorice.
- iz Vrtojbe: iz Italije (hitra cesta RA17) vstopimo v Slovenijo in nadaljujemo po hitri cesti H4 do izhoda Šempeter pri Gorici, ko se vključimo na cesto 103.

 


Poštni urad : Pošta Slovenije d.o.o., Poslovna enota Nova Gorica 
Kidričeva ulica 19, 5101 Nova Gorica 
05 332 59 00 
Avtobusna postaja : Nova Gorica 
Kidričeva ulica 20 
05 330 31 30 
 
http://www.avrigo.si 
Železniška postaja : Nova Gorica 
Kolodvorska pot 8, 5000 Nova Gorica 
05 296 39 18 
www.slo-zeleznice.si 
Zdravstveni dom : Zdravstveni dom, osnovno varstvo Nova Gorica 
Rejčeva ulica 4, 5000 Nova Gorica 
05 338 32 00 
GPS Northing (N) : 45,9583 
GPS Easting (E) : 13,6525 
Fotografije
Skrbnik : Turistična zveza TIC Nova Gorica | 05 330 46 00 | | last modified: 18.04.2015

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti