Ocenite ponudbo:

Kobarid

InfoKrajiNastanitveAtrakcijeAktivnostiDogodkiHrana in vinoVeč
Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Kobarid
Turistični informacijski center:LTO Sotočje - TIC Kobarid
Trg svobode 16, 5222 Kobarid
++386 5 380 04 90
1500
Število prebivalcev
234 m
Nadmorska višina
Povprečna poletna temperatura:23 °C
Povprečna zimska temperatura:5 °C
Število sončnih dni na leto:150
Število deževnih dni na leto:100
Opis in lega

Kobarid, majhno in prijazno mestece, se nahaja na zgodovinskem križišču poti skozi Posočje in proti Furlaniji. Območje Kobarida, majhnega kraja pod mogočnim Krnom (2244 m), poleg mesta Kobarid in okolice obsega Breginjski kot, Livško, Trnovsko sotesko – središče raftinga in kajakaških podvigov – ter čudovite gorske vasice pod Krnom (Drežnica, Vrsno, Krn).

Preteklost
Številne arheološke najdbe iz železnodobnega grobišča pričajo o strateškem pomenu kraja v davnini.

Največji pečat je Kobaridu pustila 1. svetovna vojna. Pripoved o zgodovini kraja in predvsem o soški fronti je podana v Kobariškem muzeju, najboljšem evropskem muzeju leta 1993. Eksponati, veliki reliefi okoliškega gorovja, bogato fotografsko gradivo in multivizijska projekcija  tankočutno pripovedujejo zgodbo težkih in krvavih dni ob Soči.

Zanimiva in poučna je Kobariška zgodovinska pot, ki nas popelje skozi čas in naravne lepote okolja.

Kulinarika
Kobarid je tisto mesto v Sloveniji, ki se lahko pohvali z največjim številom  odličnih restavracij v enem samem kraju. Združeni so v Kobariški gastronomski krog. Tudi za najbolj razvajene ljubitelje dobre hrane in vrhunskih vin bo obisk Kobarida veliko doživetje.

Aktivne počitnice
Tako kot ostali kraji v dolini Soče se tudi tu pohvalijo z izjemno naravno dediščino in široko paleto možnosti za preživljanje aktivnih počitnic. Rafting, kajak, hidrospeed, gorsko kolesarjenje, jadranje s padali, pohodništvo in planinstvo, ribolov – prav vsakdo si lahko najde svoj najljubši program.
Avtomobilski promet : Na Kobariško se pripeljemo iz Štajerske preko Ljubljane, Idrije in Tolmina, preko Gorenjske čez prelaz Vršič in skozi Bovec ali preko Škofje Loke čez Sorico ali Kladje. S primorskega konca je dostop preko Nove Gorice. Iz sosednje Italije pa lahko prečkamo obmejni prehod Vrtojba pri Novi Gorici ali Robič pri Kobaridu. 
Železniški promet : Vlak vozi iz Ljubljane preko Jesenic po ozki Baški grapi do Mosta na Soči. Od tam je še 20 km do Kobarida. Obratuje tudi avtovlak Bohinjska Bistrica - Podbrdo - Most na Soči. 
Avtobusni promet : Avtobusi vozijo na liniji Ljubljana - Bovec in liniji Bovec - Nova Gorica. 


Poštni urad : Pošta Slovenije d.o.o Kobarid 
Markova ulica 18 
05 384 12 20 
Zdravstveni dom : Zdravstveni dom Kobarid 
Trg svobode 3A 
05 388 50 59 
GPS Northing (N) : 46,2454 
GPS Easting (E) : 13,5784 
Fotografije
Skrbnik : LTO Sotočje | 05 380 04 80 | | last modified: 21.09.2014
na zemljevid
GPS N: 46,2454
E: 13,5784

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti