Ocenite ponudbo:

Ljubljana

InfoKrajiNastanitveAtrakcijeAktivnostiDogodkiHrana in vinoVeč
Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Ljubljana
TIC 1:Turistični informacijski center Ljubljana
Stritarjeva 2
++386 1 306 12 15; ++386 1 306 12 35

TIC 2:Slovenski turistični informacijski center
Krekov trg 10
++386 1 306 45 75
282994
Število prebivalcev
298 m
Nadmorska višina
ob reki
Povprečna poletna temperatura:20 °C
Povprečna zimska temperatura:-2 °C
LJUBLJANA
Ljubljana je prestolnica države, a je kljub temu prijetno in po velikosti obvladljivo mesto, ki preseneča obiskovalce. Medtem ko pozimi pride na plan njen zasanjan srednjeevropski značaj, jo poleti odlikuje mediteranska sproščenost. Zaznamujejo jo bogastvo tradicije, mladosten utrip, bogata kulturna ustvarjalnost, številne zelene površine in občutek za zabavo.

Edinstvenost na vsakem koraku
V Ljubljani so ohranjeni sledovi vseh petih tisočletij njene zgodovine, med njimi zapuščina rimske Emone in staro mestno jedro s srednjeveškim gradom, baročnimi pročelji, okrašenimi portali ter vegastimi strehami. Mozaik dopolnjujejo slikoviti mostovi na reki Ljubljanici in prostran park Tivoli, ki sega v samo središče mesta.

Svojemu rojstnemu mestu je vtisnil močan osebni pečat tudi svetovno znani arhitekt Jože Plečnik. Plečnikova Ljubljana se uvršča med najpomembnejše celostne umetnine 20. stoletja. Mestno podobo so kasneje oblikovali njegovi učenci, zaznamovale pa so jo tudi stvaritve "novega vala" priznanih mladih slovenskih arhitektov.

Ljubljana je mesto kulture
Ljubljana je živahno središče ustvarjalnosti, kjer je kultura tako rekoč način življenja. Med drugim se ponaša z eno najstarejših filharmonij na svetu. Vsako leto se v mestu zvrsti več kot 10.000 kulturnih prireditev - tako vrhunskih glasbenih, gledaliških in likovnih kot tudi alternativnih in avantgardnih dogodkov.

Najboljše izhodišče za odkrivanje Slovenije
Okolico Ljubljane odlikujejo številne naravne lepote, kulturne znamenitosti, ki pričajo o razgibani zgodovini, rekreacijske, pohodniške in kolesarske poti ter tradicionalna kulinarična ponudba. Ker so razdalje v Sloveniji majhne, je Ljubljana odlično izhodišče za raziskovanje raznovrstnih lepot Slovenije. V enem samem dnevu lahko obiščete obalo ali visokogorje ter izkusite sredozemsko, alpsko in celinsko podnebje.

Promocijski film - Pisma iz Ljubljane
Pisma iz Ljubljane pripovedujejo zgodbo o tem kako Ljubljano doživljajo in kako svoje izkušnje delijo s prijatelji različne generacije.

Urbana kartica: http://www.slovenia.info/si/kartice-ugodnosti/Turistična-kartica-Ljubljane-Urbana.htm?kartice_ugodnosti=30&lng=1


 


Železniški promet : www.slo-zeleznice.si 
Avtobusni promet : www.ap-ljubljana.si  
www.jhl.si/lpp 
Letalski promet : www.lju-airport.si 


Policija : Policijska postaja center 
Trdinova 10 
01 432 03 41 
Zdravstveni dom : Zdravstveni dom Center 
Metelkova 9 
01 472 37 00 
Zobozdravnik : Zobozdravstvena služba 
Kotnikova 36 
01 300 96 60 
GPS Northing (N) : 46,0516 
GPS Easting (E) : 14,5061 
Fotografije
Skrbnik : Turizem Ljubljana | 01 306 45 75 | | www.visitljubljana.com... | last modified: 03.11.2014
na zemljevid
GPS N: 46,0516
E: 14,5061

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti