Oddelek za razvoj IS in e-poslovanja

Oddelek za razvoj IS in e-poslovanja skrbi za izvajanje aktivnosti v skladu s cilji, opredeljenih v Strategiji razvoja in digitalnega marketinga Integralnega turističnega informacijskega sistema (v nadaljevanju: ITIS), s katero želi STO neposredno (s projekti in finančnimi sredstvi) in posredno (smernice, priporočila) vplivati na prihodnjo podobo turističnega informacijskega sistema.

Poslanstvo ITIS je stalna rast Slovenije na področju e-turistične učinkovitosti, prepoznavnosti, inovativnosti, dostopnosti in omogočanje vzvodov za doseganje boljše dobičkonosnosti končnih ponudnikov turističnih produktov. Vizija ITIS  je popolna spletna in mobilna prisotnost Slovenije, glede na potencial in priložnosti ter navade uporabnikov na vseh ključnih trgih.
 
Oddelek spremlja novosti in trende na področju informacijske tehnologije v turizmu ter temu prilagaja svoje smernice dela. Skrbi za uradni slovenski turistični informacijski portal www.slovenia.info, ki ima daleč največji doseg med vsemi slovenskimi mediji, glede na število uporabnikov in obiskov ter raznolikost obiskovalcev. Oddelek je vzpostavil široko skrbniško mrežo partnerjev portala, ki skupaj skrbijo da so informacije na portalu ažurne, korektne in kakovostne. Koordinira in izobražuje mrežo lokalnih skrbnikov, ki skrbijo predstavitve lokalne turistične ponudbe na www.Slovenia.info, in jih za to ustrezno usposablja ter seznanja z novostmi na področju e-trženjska v okviru rednih celodnevnih usposabljanj za skrbnike portala in rednega letnega dvodnevnega strokovnega seminarja (motivacijska srečanja skrbnikov portala), na katerem sodelujejo priznani domači in tuji strokovnjaki na področju IT-ja v turizmu.

Skrbi za administratorstvo CRM baz in ostalih poslovnih aplikacij v okviru STO, ki podpirajo promocijske aktivnosti Slovenije kot turistične destinacije kot npr.: aplikacija za pošiljanje newslettrov različnih ciljnim skupinam, aplikacija za visokoresolucijske fotografije Fototeka, Turistična tiskovna agencija – TTA. Obenem nudi informacijsko podporo sodelavcem pri e-trženjskih aktivnostih  in partnerjem pri prijavah na dogodke (s pomočjo e-prijavnic), spletnih oglaševanjih in inovativnih projektih. Poleg tega pa oddelek za Eposlovanje skrbi tudi za nemoteno delovanje aplikacij Kategorizacija nastanitvenih obratov in pa Register nastanitvenih obratov.

Družabna omrežja
Ob hitrem razvoju informacijske in komunikacijske tehnologije v turizmu je potrebno temu področju posvečati veliko pozornosti.  Spletne skupnosti in spletna družabna omrežja namreč omogočajo hitro, odzivno in učinkovito razpršitev vsebin širše turistične ponudbe na globalno raven. Ker spletna družabna omrežja vsebujejo veliko vsebin, ki jih posredujejo ali objavljajo uporabniki sami, so te vsebine, komentarji ali objave deležni večjega zaupanja med uporabniki družabnih omrežij. Bistvena prednost promocije in komunikacije preko družabnih omrežij je možnost odzivne dvosmerne komunikacije. Ponudnike turističnih storitev družabna omrežja opominjajo o nenehnem izboljšanju turistične ponudbe, s ciljem, da se o njej piše dobro oziroma da se širi dodatna in učinkovita promocija preko kanalov, kjer je množica aktivnih uporabnikov.
Družbena omrežja (Facebook, Twitter, TripAdvisor…) so eden izmed najpomembnejših elementov trženjske strategije podjetja,  saj kažejo statistike na velik pomen in vpliv družabnih omrežij na obnašanje in nakupne navade turista (potrošnika).

V ta namen tudi na Sektorju za turizem intenzivno in okrepljeno predstavljamo slovensko turistično ponudbo na kanalih družabnih omrežij. Pripravljamo tudi izobraževalne delavnice za partnerje slovenskega turistične gospodarstva, mesečne novice s področja digitalnih trendov, priporočila (E-napotki) in analize spletnih družabnih omrežij za učinkovito delo na področju družabnih omrežij.

 

- Spletna oglaševanja


Za več informacij pišite na:  


- Alenka Pahor Žvanut
  e-pošta: eposlovanje(at)slovenia.info

- Aleksandra Jerebic Topolovec (odsotna na porodniški)
  e-pošta: aleksandra.jerebictopolovec(at)slovenia.info

- Erik Renko (nadomešča porodniško)
  e-pošta: erik.renko(at)slovenia.info

- mag. Jelena Počuča
  e-pošta: jelena.pocuca(at)slovenia.info

Tina Sračnjek
  e-pošta: tina.sracnjek(at)slovenia.info

 

Slovenija je družabna

             
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti